Μενδώνη: “Έργα 23,5 εκατομμυρίων € στην ΑΜ-Θ”

Στα σκαριά και συνεργασίες με ελληνικές κοινότητες αποδήμων.
03 (5)

Σύσκεψη εργασίας στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στην Κομοτηνή, πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της Υπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού Λίνας Μενδώνη, και τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη, του αναπληρωτή Περιφερειάρχη Νίκου Ευκαρπίδη, της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Πολιτισμού & Εθελοντισμού Φανής Μπαχαρίδου, στελεχών της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, του Διευθυντή Ανάπτυξης Τρύφωνα Εξάρχου, του Προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κουδουμάκη, και στελεχών του Υπουργείου Πολιτισμού.

Μενδώνη: "Έργα 23,5 εκατομμυρίων € στην ΑΜ-Θ"

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν, η πορεία των έργων πολιτισμού που εκτελούν οι υπηρεσίες του Υπουργείου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, καθώς και ο σχεδιασμός και η διατύπωση προτάσεων για νέα έργα και δράσεις στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου.

Ο κ. Τοψίδης ευχαρίστησε την κ. Μενδώνη για την επίσκεψη και την “αγαστή συνεργασία” όπως επεσήμανε, και σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της σύσκεψης, δήλωσε: “Ο πολιτισμός πρέπει να έχει μια διασύνδεση με τον τουρισμό, την οικονομία και τον  αγροτουρισμό. Βάλαμε στις νέες προτάσεις τα κρασιά που παράγονται στη Δράμα, βάλαμε μια σειρά από διαδρομές που πρέπει να γίνουν, όπως είναι η Via Egnatia, προσθέσαμε διάφορες ιδέες και διάφορες σκέψεις οι οποίες θα αναδείξουν την περιοχή μας πανελληνίως αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα. Μέσα από τέτοιες συνέργειες έχουμε μόνο να κερδίσουμε ως περιοχή”. 

Η κ. Μενδώνη σημείωσε: Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει έργα της τάξης των 23,5 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ΑΜ-Θ. Το Υπουργείο έχει καταρτίσει για κάθε Περιφέρεια την πολιτιστική χάρτα ανάπτυξης και ευημερίας ώστε να αξιοποιείται κάθε ευρώ, είτε από συγχρηματοδοτούμενους πόρους, είτε από εθνικούς πόρους, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πολιτιστικό τοπίο που θα ικανοποιεί τις Περιφερειακές Ενότητες, θα βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, θα λειτουργεί όμως και ως ένας μοχλός οικονομικής ανάπτυξης. Ο πολιτισμός είναι πλέον κοινά αποδεκτό ότι αποτελεί τον τέταρτο πυλώνα της βιώσιμης ανάπτυξης”.

Μενδώνη: "Έργα 23,5 εκατομμυρίων € στην ΑΜ-Θ"

Εξελίξεις για το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί η Διοικούσα Επιτροπή του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη, της Υπουργού, και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργου Κουμεντάκη, ώστε να οριστικοποιηθεί η δρομολογημένη συνεργασία των δύο μερών. “Τεράστιο περιουσιακό στοιχείο για την περιοχή”, χαρακτήρισε το Μέγαρο η κ. Μενδώνη.

Στα σκαριά και συνεργασίες με ελληνικές κοινότητες αποδήμων

Όπως σημείωσε η κ. Μπαχαρίδου: “Βρήκαμε κοινό βηματισμό. Ήδη προχωρούν πολλά έργα του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά αυτό που είπαμε όλοι και η Υπουργός Πολιτισμού, είναι ότι πρέπει να αξιοποιηθεί όλο το ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειάς μας, όλοι οι σύλλογοι και φορείς που προάγουν τον πολιτισμό, την πολυπολιτισμικότητα της περιοχής μας, αλλά και οι πρεσβευτές μας ανά τον κόσμο που κατάγονται από την Περιφέρειά μας. Ως Περιφέρεια ξεκινάμε συνεργασίες σε άλλη βάση πια με το Υπουργείο Πολιτισμού, με όλες τις ελληνικές κοινότητες ανά τον κόσμο, με όλα τα ιδρύματα της χώρας, και όλα αυτά φυσικά θα έχουν ανταποδοτικότητα εδώ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”.

Μενδώνη: "Έργα 23,5 εκατομμυρίων € στην ΑΜ-Θ"

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood