Εκτεταμένη σύγχυση έχει προκληθεί τα τελευταία 24ωρα σχετικά με το αν τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν “καταλάβει” ελληνικό έδαφος στον Έβρο.
Η πραγματικότητα έχει ως εξής: οι τουρκικές δυνάμεις, εν όψει του φράχτη αποτροπής των παράνομων μεταναστευτικών ροών που κατασκευάζει η Ελλάδα στην περιοχή “Μελισσοκομείο”, προσέγγισαν την οριογραμμή με σκοπό να διερευνήσουν τις ελληνικές ενέργειες. Στρατοπέδευσαν εντός τουρκικού εδάφους με δύο σκηνές (κόκκινος κύκλος στη φωτό), βορείως του κτήματος Μιχαηλίδη έκτασης 16 στρεμμάτων (μπλε κύκλος στη φωτό), που λανθασμένα αναφέρεται ότι αποτελεί το σημείο όπου εισήλθαν και εγκαταστάθηκαν οι Τούρκοι. Σύμφωνα με πληροφορίες η τουρκική παρουσία αριθμεί περί τους δεκαπέντε άνδρες που φέρουν ελαφρύ οπλισμό. Ουδέποτε μάλιστα προέβησαν σε προκλητικές ενέργειες όπως ρίψη πυρών, ούτε στον αέρα. Χαρακτηριστικά, σήμερα το πρωί ήταν δώδεκα άτομα, εκ των οποίων εννέα στρατιώτες και τρεις άνδρες των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων της γείτονος.
Εξάλλου η περιοχή, ευθύνης της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας, εποπτεύεται και επιτηρείται από πολλαπλάσιες ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις της 31ης M/K ΤΑΞ.