Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής: Η συναυλία επανέναρξης της λειτουργίας του και η άψογη διακόσμησή του από εθελοντές καλλιτέχνες

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν, εισπράττοντας θετικότατα σχόλια, η διακόσμηση δια εμπνεύσεως και χειρός Κεβόρκ Μελκονιάν, καθώς και η έκθεση πινάκων ζωγραφικής και γλυπτών του συλλόγου καλλιτεχνών "Αθηνίων".
ΚΕΒΟΡΚ ΜΕΓΑΡΟ 7

“Μέρα χαράς και αισιοδοξίας για την Κομοτηνή, τη Ροδόπη και ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”, χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Χρ. Μέτιος την 29η Δεκεμβρίου του 2018, καθώς το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής άνοιξε ξανά τις πόρτες του για μια πανηγυρική εορταστική συναυλία από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων «Moysa» του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η συναυλία κατά τον κ. Μέτιο “σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής μετά από ένα μεγάλο διάστημα κατά το οποίο ήταν κλειστό”. Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε όλο αυτό το διάστημα: “Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε σοβαρότατα προβλήματα γραφειοκρατίας και συντηρήσεων και να κινηθούμε στα αυστηρά όρια που θέτει ο νόμος. Το καλοκαίρι του 2016 συμφωνήσαμε με τον τότε υπουργό πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά να υπογράψουμε προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο με την οποία το υπουργείο διέθεσε 50.000 ευρώ και η Περιφέρεια 100.000 ευρώ για τις συντηρήσεις και τη λειτουργία του Μεγάρου. Για αυτό ευχαριστώ το Υπουργείο. Η σύμβαση υπογράφηκε έναν χρόνο μετά, από τη νέα υπουργό κ. Κονιόρδου, και τότε ξεκίνησε μια επίπονη προσπάθεια συντηρήσεων για ένα κτίριο αυτού του μεγέθους και αυτών των προδιαγραφών, η οποία κράτησε πάνω από έναν χρόνο”. Στόχος του περιφερειάρχη όπως ο ίδιος υπογράμμισε, “από ‘δω και πέρα το Μέγαρο να παραμείνει ανοικτό για τους πολίτες, να φιλοξενεί εκδηλώσεις και να είναι σημείο αναφοράς για την καλλιτεχνική, πνευματική και επιστημονική ζωή της Περιφέρειάς μας και της ευρύτερης περιοχής. Έχουμε καταλήξει σε ένα σχέδιο για το πως θα χειριστούμε όλα τα ζητήματα του Μεγάρου, και θα το ανακοινώσουμε το επόμενο διάστημα”.

Ιδιαίτερη εντύπωση πάντως προκάλεσαν, εισπράττοντας θετικότατα σχόλια, η λιτή μα δέουσα διακόσμηση των χώρων δια εμπνεύσεως και χειρός Κεβόρκ Μελκονιάν, καθώς και η έκθεση πινάκων ζωγραφικής και γλυπτών του συλλόγου καλλιτεχνών “Αθηνίων”. Η συναυλία δηλαδή και η επαναλειτουργία του Μεγάρου, πλαισιώθηκαν από στοχευμένες “πινελιές” παράλληλης με τη σκηνική, καλλιτεχνικής δημιουργίας, από ανθρώπους ντόπιους, συμπολίτες, που έχουν τον πηγαίο ζήλο και την εθελοντική διάθεση να δημιουργήσουν και να προσφέρουν στο σύνολο. Συγχαρητήρια στον κ. Μελκονιάν και στα μέλη του συλλόγου “Αθηνίων” για τη συνέργεια.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood