Μεγάλη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εν όψει των εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας & Κομοτηνής και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αφιερωματική εκδήλωση με τίτλο «Από τον Θρίαμβο και την Καταστροφή στην Αναγέννηση».
Screenshot_2507

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εν όψει των εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας & Κομοτηνής και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αφιερωματική εκδήλωση με τίτλο «Από τον Θρίαμβο και την Καταστροφή στην Αναγέννηση» την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18:30 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

  • 18:30 εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας από τη συλλογή του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας του ΔΠΘ, Δημήτρη Μαυρίδη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 24/10/2022 και θα λειτουργεί στο φουαγιέ του πρώτου ορόφου καθημερινά κατά τις ώρες 10:00-14:00.
  • 19:30 ημερίδα με εισηγητές τους: Γεώργιο Χρ. Τσιγάρα (καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας του ΔΠΘ), Ιωάννη Μ. Μπακιρτζή (αν. καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας του ΔΠΘ), και Κωνσταντίνο Δ. Σεραφειμίδη (υποψήφιο Διδάκτορα Ιστορίας μεταβυζαντινής τέχνης).
  • 20:15 μουσικοχορευτικό αφιέρωμα μνήμης με τη συνοδεία της ορχήστρας “Λαλητάδες” και τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής, του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αρσακείου «Το Ευθύμιο», του Πολιτιστικού Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής, του Συλλόγου Καππαδοκών-Μικρασιατών Ροδόπης «Ο Μέγας Βασίλειος», του Πολιτιστικού Ομίλου Ξυλαγανής, και του Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής «Ο Εύξεινος Πόντος».

Καλωσόρισμα θα γίνει από: το Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας & Κομοτηνής, τον Μορφωτικό Σύλλογο Σαρακατσάνων Θράκης, τον Σύλλογο Ποντίων Ν. Ροδόπης «Η Τραπεζούντα», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Θρυλορίου “Η Κερασούντα και το Γαρς”, τον Μορφωτικό Όμιλο Κομοτηνής, τους Φιλοτέχνες Κομοτηνής, τον Σύλλογο Εβριτών Ροδόπης, και τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ροδόπης, καθώς και από συλλόγους του Ιάσμου, του Ιμέρου, του Νέου Σιδηροχωρίου, των Προσκυνητών, του Μικρού και του Μεγάλου Κρανοβούνιο, και του Μεσοχωρίου.

Μεγάλη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική ΚαταστροφήΤην εκδήλωση θα χαιρετίσουν:

  • ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων,
  • ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος,
  • ο Πρύτανης του ΔΠΘ, Καθηγητής, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης.

Η είσοδος είναι δωρεάν και η προσέλευση ελεύθερη.

Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από τη νομοθεσία κατά του COVID-19. Κατά τη διάρκεια της παράστασης συστήνεται Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ.

Μεγάλη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood