“Πρόκειται για δημόσιο νοσοκομείο. Η νομική του μορφή απλώς διασφαλίζει την πιο ευέλικτη και καλύτερη λειτουργία του. Σε καμία περίπτωση δεν ιδιωτικοποιείται το νοσοκομείο, και σε καμία περίπτωση δεν εκχωρείται σε κανέναν άλλον παρά μόνο στο Δημόσιο”.

Αυτό τόνισε ο υφυπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά τη χθεσινή τοποθέτησή του στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το νομικό καθεστώς που θα διέπει το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής Σταύρος Νιάρχος, το οποίο θα λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ).

Όπως επεσήμανε ακόμη, εισάγεται ο θεσμός του Γενικού Διευθυντή ο οποίος θα επιλέγεται μέσω διαδικασίας προκήρυξης και αξιολόγησης και δεν θα είναι διορισμένος από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως το προσωπικό του υπάρχοντος νοσοκομείου θα μετακινηθεί στο νέο με την ίδια σχέση εργασίας, με τον ίδιο βαθμό και στον ίδιο κλάδο.

Συγχρόνως τόνισε πως “με τη δωρεά του ΙΣΝ δημιουργείται ένα σύγχρονο νοσοκομείο, ενώ με τη λειτουργία του ως ΝΠΙΔ, μας δίδεται η ευκαιρία να εφαρμόσουμε ένα νέο μοντέλο διοίκησης που θα αλλάξει την εικόνα των νοσοκομείων στη χώρα”, προσθέτοντας για τον αριθμό των εργαζομένων ότι “θα αυξηθεί κατά 65% σε σχέση με τους 388 εργαζόμενους του υπάρχοντος νοσοκομείου, οι οποίοι θα γίνουν 516 όταν ανοίξει το νέο, και 562 κατά τον τρίτο χρόνο της λειτουργίας του”.

Το θέμα, που εγκρίθηκε από την επιτροπή, εισάγεται στην ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 13/2.

Απόσπασμα από τα Πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης της επιτροπής της Βουλής.