Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, είχαν στο υπουργείο, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νότης Χαραλαμπίδης, ενώ παρέστη και ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν:

  • την αντιμετώπιση της έλλειψης προσωπικού του Δήμου Κομοτηνής ώστε να μπορούν να λειτουργούν με αρτιότητα και προς όφελος των πολιτών οι δημοτικές υπηρεσίες και επιχειρήσεις· κατατέθηκε μάλιστα συγκριτική μελέτη από την οποία προκύπτει η υστέρηση του Δήμου Κομοτηνής σε κάλυψη οργανικών θέσεων σε σχέση με άλλους Δήμους.
  • την αποτελεσματική αντιμετώπιση ζητημάτων υδροδότησης με κατασκευή νέων έργων, των οποίων η ένταξη σε χρηματοδοτικά εργαλεία εκκρεμεί.
  • τη δυνατότητα χρηματοδότησης νέων έργων που είχαν προγραμματιστεί να καλυφθούν από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ αλλά δεν χρηματοδοτήθηκαν τελικά εξ αιτίας της μη διασφάλισης από την προηγούμενη κεντρική διοίκηση των αντίστοιχων πόρων για το σύνολο των εγκεκριμένων έργων.
  • ζητήματα αντιμετώπισης ρύθμισης οφειλών Δημοτικών Επιχειρήσεων με στόχο την εξυγίανση και την οργανωμένη λειτουργία τους.
  • θέματα γρήγορης ρύθμισης αιγιαλού με επιτάχυνση των σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, ώστε να αξιοποιηθούν έγκαιρα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα οι παραλίες του Δήμου με απώτερο σκοπό την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή.

Ο Υπουργός εξέφρασε την πρόθεση να δώσει οριστικές απαντήσεις αφού εξετάσει σε βάθος τα θέματα, έδωσε ωστόσο εντολές στις υπηρεσίες του υπουργείου να μπουν τα θέματα της Κομοτηνής σε προτεραιότητα.

Επίσης, με την επίσκεψη αυτή εγκαθιδρύθηκε μια άμεση επικοινωνία με την ΕΕΤΑ και τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου, ώστε ενωτικά να αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες ενεργοποίησης της κυβέρνησης για την προώθηση των ζητημάτων του Δήμου Κομοτηνής που θα στοχεύουν στην οργανωμένη ανάπτυξη και ανάδειξη της Κομοτηνής.