Με τον νέο Διευθυντή Αστυνομίας Ροδόπης συναντήθηκε αντιπροσωπεία της οικείας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων

Ποια θέματα συζητήθηκαν.
IMG-c585c848a3bb67dc463b7dbf4106cb07-V

Τον νέο Διευθυντή Αστυνομίας Ροδόπης, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Σουλιώτη, επισκέφθηκαν και συνάντησαν, η Πρόεδρος Σταυρούλα Τζατζανά, ο Αντιπρόεδρος Ευστάθιος Κατρανίδης, ο Γενικός Γραμματέας Νικόλαος Κουμανίδης, και η Ταμίας Λαμπρινή Δομβρίδου, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

Αρχικώς του υπέβαλαν τα συγχαρητήρια του Δ.Σ. της Ένωσης για την πρόσφατη προαγωγή του και την τοποθέτησή του, και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση στο πλαίσιο της οποίας τον ενημέρωσαν σφαιρικά για τα θέματα που απασχολούν τα μέλη της Ένωσης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο “απαράδεκτο φαινόμενο του ολοένα αυξανόμενου αριθμού  οφειλομένων ημερήσιων αναπαύσεων” και τονίστηκε η “έντονη δυσαρέσκεια” του Δ.Σ. της Ένωσης και η πρόθεσή του  να ασκήσει “κάθε νόμιμο μέσο, συμπεριλαμβανομένων και των ένδικων”, ενώ ζητήθηκε από τον Διευθυντή “να εποπτεύσει ο ίδιος τη χορήγηση όλων των οφειλομένων ημερήσιων αναπαύσεων από τους Διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης εντός σύντομου χρονικού διαστήματος”.

Επίσης οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Ένωσης, ενημέρωσαν ότι: “Δεν θα ανεχτούμε να συνεχίζονται φαινόμενα διάθεσης ενός μόνο αστυνομικού (στερούμενου πληρώματος) για εκτέλεση εποχούμενης περιπολίας κατά παράβαση των διατάξεων του αρθ.77 παρ.3 εδαφ. α΄ του Π.Δ. 141/91, όπως αυτά μας καταγγέλθηκαν από μέλη μας”.

Τέλος, συζητήθηκε αναλυτικά η επανεμφάνιση του προβλήματος να παραμένει για μακρά χρονικά διαστήματα μεγάλος αριθμός ποινικών κρατουμένων οι οποίοι προορίζονται για τις Φυλακές Κομοτηνής, στα κρατητήρια του Α.Τ. Κομοτηνής εξαιτίας της άρνησης παραλαβής τους από το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής, “παραβιάζοντας έτσι τη σχετική νομοθεσία”, όπως επισημάνθηκε, και επί αυτού ζητήθηκε  η παρέμβαση του Διευθυντή προς κάθε αρμόδια Αρχή.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Ένωσης των Αστυνομικών, “ο κ. Διευθυντής επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όσο και για τις προτάσεις μας προς επίλυση αυτών, και δεσμεύτηκε να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα και με τις δύο πλευρές να εκφράζουν την πρόθεσή τους για διαρκή μεταξύ τους συνεργασία με γνώμονα πάντα τόσο την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, όσο και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας στην τοπική κοινωνία. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας απευθύνει στον κ. Διευθυντή ειλικρινείς ευχές για υγεία και δύναμη στο δύσκολο έργο του, αναμένοντας να σταθεί όντως αρωγός και υποστηρικτής στον διαρκή αγώνα μας”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood