Από μικρός στη βιοπάλη, φιλομαθής, άνθρωπος του αθλητισμού, με την έννοια του εθελοντισμού να αποτελεί για αυτόν “αυτονόητο κοινωνικό καθήκον προς τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον”.

Ο λόγος για τον Άγγελο Τσολακίδη, που συμμετέχει στον συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, αποτελώντας μια ισχυρή προσθήκη στο ψηφοδέλτιο της “Κοινωνίας Πολιτών”, και πιστεύοντας πως “το σημαντικό έργο που έχει επιτελεστεί πρέπει να συνεχιστεί με ανανεωμένες δυνάμεις και νέους στόχους”. 

Έχει εργαστεί στη βιομηχανία Πέτσας Α.Ε., στην Force Security και στον Κυνηγετικό Σύλλογο Κομοτηνής ως θηροφύλακας, έχει υπάρξει ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώντας επί μία δεκαετία πλυντήριο αυτοκινήτων, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται ως οδηγός στο ΚΤΕΛ Ροδόπης. Στα 45 του, μέσω πανελλαδικών εξετάσεων εισήχθη στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης του ΔΠΘ του οποίου είναι τελειόφοιτος. Ταυτόχρονα ασχολείται μεθοδικά με τον αθλητισμό, και ως προπονητής kick boxing στον σύλλογο “Σπάρτακος”, έχει αναδείξει αθλητές στην πρώτη θέση του πανελληνίου πρωταθλήματος καθώς και στην τρίτη θέση σε παγκόσμια διοργάνωση. Έχει επίσης συμμετάσχει σε σειρά εθελοντικών περιβαλλοντικών δράσεων (δεντροφυτεύεις και μπολιάσματα δέντρων, καθαρισμούς, επιμορφωτικά σεμινάρια χλωρίδας-πανίδας, κ.ά.). Το οτι είναι εθελοντής αιμοδότης, δε, συνιστά για τον ίδιο “μια φυσική ενέργεια ανθρωπιάς που οφείλουμε να την εμφυσήσουμε στις νέες γενιές”.

Ο Άγγελος Τσολακίδης είναι παντρεμένος με τη Νατάσα Καρυδοπούλου με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.