Με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, η πρώτη θεσμική συνάντηση του Χριστόδουλου Τοψίδη

Ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, είναι ο πρώτος θεσμικός παράγοντας που επισκέφθηκε τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ στο γραφείο του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ - ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια, “η συνάντηση αφορούσε την αναπτυξιακή προοπτική της Ροδόπης αλλά και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνολικά, ενώ τέθηκαν από κοινού τρεις σημαντικές προτεραιότητες:

α) Η ενίσχυση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης σε όλα τα επίπεδα (αύξηση πόρων, αύξηση διδακτικού προσωπικού, αύξηση εισακτέων), η άμεση λειτουργία των Τμημάτων που έχουν ανακοινωθεί (Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή και Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο), η επανένωση των Τμημάτων της Καβάλας, της Δράμας και του Έβρου από το ΔΙΠΑΕ με το Δημοκρίτειο, αλλά και οι δυνατότητες ανάπτυξης του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος μέσα στο νέο πλαίσιο που δημιουργεί η κυβερνητική απόφαση περί απελευθέρωσης της αγοράς της ανώτατης εκπαίδευσης από το κρατικό μονοπώλιο.

β) Η τουριστική αναβάθμιση της Ροδόπης με φόντο κυρίως τον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας και την αδήριτη πλέον ανάγκη απελευθέρωσης της διέλευσης τουριστικών λεωφορείων. Ο κ. Περιφερειάρχης μάλιστα τόνισε ότι για το ζήτημα των λεωφορείων ειδικά, σχεδιάζει επαφές με την βουλγαρική κυβέρνηση στο προσεχές διάστημα (σε συνεννόηση φυσικά και με την ελληνική κυβέρνηση), ενώ απώτερος στόχος παραμένει η έλευση τουριστών στην Περιφέρεια μας προκειμένου να τονωθεί το τουριστικό εισόδημα.

γ) Η τρίτη προτεραιότητα αφορά στο φράγμα του Ιάσμου και την ανάγκη υλοποίησης του προκειμένου να διευκολυνθεί η άρδευση 200.000-250.000 στρεμμάτων καλλιεργήσιμη γης, να κλείσουν οι γεωτρήσεις που απειλούν τη Ροδόπη με υφαλμύρωση και να μειωθεί το κόστος της αγροτικής παραγωγής. Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης ανοίγει άμεσα ο κύκλος επαφών με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας ώστε να επικαιροποιηθεί η Περιβαλλοντική Μελέτη του έργου, να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και εν συνεχεία με τη συνεργασία και του κου Στυλιανίδη να αναζητηθεί η σχετική χρηματοδότηση για την υλοποίησή του”.

«Θα πρέπει όλοι μαζί να στρατευθούμε για να επιτύχουμε γρήγορα και θεαματικά αποτελέσματα. Η δουλειά ήδη ξεκίνησε και θα πρέπει σύντομα να κάνουμε τον απολογισμό μας στην κοινωνία, καταγράφοντας έργα που εκκρεμούν εδώ και καιρό», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Στυλιανίδης.

Ο κ. Τοψίδης με τη σειρά του ευχαρίστησε τον βουλευτή για την επίσκεψη και την διάθεση συνεργασίας, εξέφρασε τη διάθεση συνεργασίας της Διοίκησης με όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους και τους φορείς της Περιφέρειας, και υπογράμμισε ότι «για μας η ανάπτυξη είναι μονόδρομος και μάλιστα με γρήγορα αντανακλαστικά και γρήγορες κινήσεις», καθώς «θέλουμε να νιώθουν οι πολίτες μας ότι δεν είναι στο άκρο της Ευρώπης, αλλά στο επίκεντρο της Ευρώπης». 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood