Με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (I.S.S.) θα συνδεθεί το Σ.Δ.Ε. Ορεστιάδας μέσω ασυρμάτου VHF

Στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος ARISS | Το ΣΔΕ Ορεστιάδας είναι το πρώτο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που λαμβάνει μέρος.
c2975ef1-2-1657

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορεστιάδας στo πλαίσιo της συμμετοχής του στο πρόγραμμα ARISS θα συνδεθεί ζωντανά μέσω ασυρμάτου τύπου VHF με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό | International Space Station καθώς αυτός θα περνά πάνω από τον αστρονομικό ορίζοντα του Έβρου.

Εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευόμενες του σχολείου θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ζωντανά από μία ερώτηση σε έναν/μία αστροναύτη του Σταθμού.

Η σύνδεση με τον I.S.S. θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 19 και 22 Μαρτίου, με την τεχνική βοήθεια και την υποστήριξη της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Δωδεκανήσου (SZ5RDS).

Την τελική ημερομηνία και ώρα θα την ανακοινώσει η NASA λίγα 24ωρα πριν.

Το ARISS (Amateur Radio International Space Station) είναι παγκόσμιο πρόγραμμα που υλοποιείται για πρώτη φορά στη Θράκη και το ΣΔΕ Ορεστιάδας είναι το πρώτο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που λαμβάνει μέρος.

Το Πρόγραμμα επιτρέπει στους μαθητές σε όλον τον κόσμο να βιώσουν τον ενθουσιασμό της απ’ ευθείας συνομιλίας με τα μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, δίνοντάς τους το έναυσμα να ενδιαφερθούν για την Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM).

Με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (I.S.S.) θα συνδεθεί το Σ.Δ.Ε. Ορεστιάδας μέσω ασυρμάτου VHF

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood