Για μια ακόμη φορά ο ετήσιος χορός με την ευκαιρία της κοπής Βασιλόπιτας του Χορευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής, αποδείχθηκε ο πολυπληθέστερος.

Εκατοντάδες μέλη και φίλοι του συλλόγου κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων “Αστραία” στον Ίασμο, και αντάλλαξαν ευχές εν όψει του νέου έτους, συμμετέχοντας στο μεγαλύτερο αυθεντικό Θρακιώτικο γλέντι της χρονιάς.

Παιδικά, εφηβικά, και τμήματα ενηλίκων, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς αποδεικνύοντας τη σοβαρή δουλειά που κάνει ο σύλλογος στην εκμάθηση και διάδοση της δημοτικής χορευτικής παράδοσης, με έμπειρους χοροδιδασκάλους που με πηγαίο ζήλο και αστείρευτη αγάπη για τους πατροπαράδοτους χορούς της Θρακικής γης μεταλαμπαδεύουν γνώσεις και μεράκι στις νέες γενιές.

Την εκδήλωση πλαισίωσε Θρακιώτικη παραδοσιακή ορχήστρα με τους Βαγγέλη Παπαναστασίου, Νίκο Ζαπάρτα και πλειάδα μουσικών και τραγουδιστών.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Τζερνικούδης ευχαρίστησε τους παριστάμενους και ιδίως τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στον σύλλογο, καθώς και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης και ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος.

Παράλληλα ο κ. Τζερνικούδης γνωστοποίησε πως ο Σύλλογος Θρακών σε συνεργασία με τους Συλλόγους Ηπειρωτών, Καππαδοκών & Μικρασιατών, και Σαρακατσάνων, προετοιμάζουν μεγάλη επετειακή μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό.

Στην εκδήλωση παρέστη και η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά η οποία βρέθηκε στην Κομοτηνή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος. Η κ. Γεννηματά συνεχάρη όλους τους συντελεστές του συλλόγου και εξήρε την προσφορά τους, υπογραμμίζοντας οτι η διάσωση και συνέχιση της Θρακιώτικης παράδοσης είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμούμε τον απανταχού Ελληνισμό.

Εννοείται πως μετά τους χαιρετισμούς η πίστα “παραδόθηκε” στο κοινό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες…!

Και του χρόνου, λοιπόν, με υγεία!