Αποτελέσματα αντίθετα από τα προσδοκώμενα απέφερε η παρουσία του βουλευτή Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή στην εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ και της ΟΝΝΕΔ Ροδόπης.

Αντί να ενώσει και να συσπειρώσει τα τοπικά στελέχη και τους φίλους της «γαλάζιας» παράταξης ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων που επίκεινται, εντέλει κατάφερε να προκαλέσει γκρίνια και να αναζωπυρώσει τις υφέρπουσες εσωκομματικές διαμάχες.

Αντικείμενο αρνητικού κατά κόρον σχολιασμού και αιτία πρόκλησης αντιδράσεων στους κόλπους της τοπικής ΝΟΔΕ, αποτέλεσε η πρωτοβουλία που πήρε ο κ. Καραμανλής να χρίσει…«επικεφαλής» του ψηφοδελτίου της ΝΔ στη Ροδόπη ενόψει των εθνικών εκλογών, τον τέως βουλευτή και πρώην υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Δεν είναι μόνο το ότι παρέκαμψε τις προβλεπόμενες διαδικασίες του κόμματος για τον ορισμό των υποψηφίων βουλευτών· το κυριότερο είναι ότι υπέπεσε στο θεσμικό ατόπημα να ορίσει «επικεφαλής» σε ψηφοδέλτιο που επί της αρχής όλοι οι υποψήφιοι είναι ίσοι μεταξύ ίσων. Ως γνωστόν, επικεφαλής ψηφοδελτίων ορίζονται από τα κόμματα στις περιπτώσεις που οι εκλογές διενεργούνται με λίστα, όπως συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2015.

Απ’ ό,τι φαίνεται ο βουλευτής Σερρών είτε…ξέχασε ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με σταυρό, είτε ήρθε στη Ροδόπη με σκοπό να στηρίξει απροκάλυπτα τον κ. Στυλιανίδη.
Το αξιοσημείωτο, δε, είναι, ότι ανάλογη επιδίωξη και στάση έχουν επιδείξει και άλλα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που το προηγούμενο διάστημα έχουν βρεθεί στην Κομοτηνή.

Το μήνυμα μάλλον το έχουν πάρει τα τοπικά στελέχη που φιλοδοξούν να διεκδικήσουν βουλευτική έδρα με τη Νέα Δημοκρατία, και το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν και πως θα αντιδράσουν το επόμενο διάστημα.

πηγή φωτό: paratiritis-news.gr