Με το μισό από το προβλεπόμενο προσωπικό λειτουργούν οι Δήμοι της Ροδόπης

Παρέμβαση Χαρίτου στη Βουλή - Καμία δέσμευση Βορίδη.
Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου (3)

Το μείζον πρόβλημα της υποστελέχωσης των Δήμων της Ροδόπης ανέδειξε στη Βουλή ο Βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου με ερώτηση που υπέβαλε στον Υπουργό Εσωτερικών μαζί με άλλους οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ζητώντας να καλυφθούν άμεσα οι κενές οργανικές θέσεις που έχουν αιτηθεί.

Στην απάντησή του ο υπουργός Εσωτερικών αναγνωρίζει το πρόβλημα και παραδέχεται ότι τα οργανικά κενά των Δήμων, Κομοτηνής, Μαρωνείας-Σαπών, Ιάσμου και Αρριανών, ανέρχονται σε 470, ποσοστό δηλαδή 46,9% επί των συνολικών θέσεων, όμως δεν αναλαμβάνει καμία συγκεκριμένη δέσμευση για το αν θα καλυφθούν και με ποιο χρονοδιάγραμμα οι κενές θέσεις των Δήμων που είναι αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία τους.

“Οι ισχυρισμοί μάλιστα του υπουργού ότι «επίκειται» η ενίσχυση των Δήμων της Π.Ε. Ροδόπης σε ποσοστό 10% με τον διορισμό 101 συνολικά υπαλλήλων, είναι εκτός πραγματικότητας και δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά”, τονίζει ο κ. Χαρίτου, και προσθέτει: “Όταν μάλιστα ανακοινώνονται χωρίς να συνοδεύονται με σχετική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών και κυρίως χωρίς να διευκρινίζεται εάν πρόκειται για διορισμούς νέων υπαλλήλων που θα προσληφθούν μέσω διαγωνισμών ή πρόκειται για μετακινήσεις προσωπικού μέσω της γνωστής κινητικότητας των υπαλλήλων που η αποτελεσματικότητά της είναι αμφίβολη”.

Τούτων δοθέντων, ο βουλευτής της Ροδόπης συμπληρώνει:

“Προφανώς οι ισχυρισμοί αυτοί του υπουργού αποτελούν έναν ακόμη εμπαιγμό απέναντι στην αυτοδιοίκηση και στους εργαζόμενους, και αποσκοπούν στην ωραιοποίηση μιας δύσκολης πραγματικότητας που βιώνουν με τραυματικό τρόπο οι Δήμοι, ενώ είναι εμφανείς οι συνέπειες στην καθημερινότητα των πολιτών που απευθύνονται για να εξυπηρετηθούν”.

Με τον ίδιο τρόπο ο υπουργός επιχειρεί να συσκοτίσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση αναφερόμενος σε έναν πολύ μικρό αριθμό προσλήψεων που πραγματοποιήθηκαν με τη σύναψη συμβάσεων έργου ή συμβάσεων ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση των έκτακτων και ειδικών αναγκών των Δήμων, συμβάσεις που δεν είναι σε θέση να υποκαταστήσουν τα μεγάλα κενά σε προσωπικό και να καλύψουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων.

Είναι γνωστό το υφιστάμενο νομικό καθεστώς για τις προσλήψεις στους ΟΤΑ, όπως γνωστές είναι και οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό των Δήμων της Π.Ε. Ροδόπης. Δεν χρειαζόμαστε τα «φώτα», ούτε να μας τα επιβεβαιώσει ο κ. Βορίδης. Από τον υπουργό περιμέναμε να γνωστοποιήσει σε τι ενέργειες θα προβεί προκειμένου να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις των Δήμων της Π.Ε. Ροδόπης ώστε οι υπηρεσίες τους να ανταποκρίνονται με επάρκεια στις νέες αρμοδιότητές τους και στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών.

Η κυβέρνηση και ο υπουργός είναι έκθετοι, διότι όπως φαίνεται και στην απάντησή τους, οι προσλήψεις προσωπικού που αφορούν την αυτοδιοίκηση, ενταγμένες στις συνολικότερες ανάγκες όλων των φορέων του δημοσίου, δεν αποτελούν προτεραιότητά τους και δεν χωρούν μέσα στις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood