Την Κυριακή του Πάσχα τελέστηκε ο εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Ενοριακό Ναό της του Θεού Σοφίας Κομοτηνής, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

Περί τις 10:30 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος ντύθηκε τα αρχιερατικά του άμφια στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών, δικαστικών, εκπαιδευτικών και λοιπών φορέων του Νομού και της πόλης, των ιεροψαλτών και πλήθους κόσμου.

Στη συνέχεια, σχηματίστηκε πομπή, όπου προηγούταν η φιλαρμονική του Δήμου Κομοτηνής και η οποία, μέσω των κεντρικών δρόμων της πόλης, κατέληξε στον Ιερό Ενοριακό Ναό της του Θεού Σοφίας και ευθύς ξεκίνησε η ακολουθία του εσπερινού, κατά τη διάρκεια του οποίου αναγνώστηκε η Ευαγγελική περικοπή και σε άλλες, πλην της Ελληνικής, γλώσσες και συγκεκριμένα στην Ιταλική, Γαλλική, Λατινική, Γερμανική, Τουρκική και Αγγλική.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, πριν το τέλος της ακολουθίας, τίμησε με το μετάλλιο της Ιεράς Μητρόπολης τον ευεργέτη αυτής, κ. Δημήτρη Κατή, ο οποίος πρόσφατα δώρισε το καινούργιο τέμπλο του Ναού της του Θεού Σοφίας, ενώ απηύθυνε σε όλους τον αναστάσιμο χαιρετισμό και μοίρασε τα καθιερωμένα πασχαλινά κόκκινα αυγά.