Ερώτηση για τον Παύλο Πολάκη έκανε στον Αλέξη Τσίπρα η Σία Κοσιώνη, νομίζοντας ότι θα στριμώξει τον Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι έχει προκαλέσει με τις αναρτήσεις του και ρωτώντας τον αν συμφωνεί “όχι με το ύφος, το αψύ το σφακιανό, αλλα με την ουσία”.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε για τον Παύλο Πολάκη οτι “πνίγει πολλές φορές το δίκιο του ο τρόπος με τον οποίο θυμώνει και κρατάει και το πληκτρολόγιο, και αυτό είναι κακός σύμβουλος και το έχω πει. Προτιμώ όμως να κρίνω τους υπουργούς μου από το έργο τους και όχι από την επικοινωνία. Και το έργο του Πολάκη και του Ξανθού στη Υπουργείο Υγείας είναι σημαντικό. Παραλάβαμε νοσοκομεία που ήταν ελλειμματικά κατά 800 εκ. τον χρόνο και σήμερα έχουμε πλεονάσματα· παραλάβαμε νοσοκομεία που είχαμε 5 ευρώ είσοδο για τους ασθενείς και δεν είχαν τη δυνατότητα οι ανασφάλιστοι να έχουν υπηρεσίες δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης· έχουμε φτιάξει 120 Τοπικές Μονάδες Υγείας σε όλη την Ελλάδα· έχουμε κάνει 19.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Δεν έχουν γίνει όλα τέλεια, αλλά έχει γίνει πάρα πολύ σημαντική δουλειά”.

Μάταια ο Αλέξης Παπαχελάς κοιτούσε τη Σία Κοσιώνη προσπαθώντας ίσως να της κάνει νόημα να διακόψει τον Αλέξη Τσίπρα, “ναι αλλά” προσπαθούσε να πει εκείνη, μέχρι που κατάφερε να πει ότι “άρα μου λέτε ότι είναι τόσο φανταστικός Υπουργός που δεν πειράζει που λέει και δυο-τρεις χοντράδες…”.

Τσίπρας: “Σας αδικεί αυτή η στάση, εγώ δεν είπα αυτό το πράγμα”.

Κοσιώνη: “Μα τι λέτε; Εγώ δεν σας ρώτησα για το έργο του κ. Πολάκη…”.

Τσίπρας: “Ο τρόπος που σχολιάζετε τις απαντήσεις μου δίνει επιχειρήματα για ό,τι είπα στην αρχή για τον σταθμό σας και τον ρόλο που έχετε αναλάβει όλο το προηγούμενο διάστημα”.

Παπαχελάς: “Γιατί δεν τον μαζεύετε;”.

Τσίπρας: “Σας είπα ότι ο Πολάκης και ο Ξανθός έχουν κάνει πολύ σημαντική δουλειά στον χώρο της υγείας, που θα ήταν άδικο επειδή κάνουν μία λάθος ανάρτηση να τον “μαζέψω” κ. Παπαχελά. Διότι ο Πολάκης και ο Ξανθός έστησαν ξανά στα πόδια του το δημόσιο σύστημα υγείας, είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει. Γιατί ο Πολάκης και ο Ξανθός βγάλανε δύσοσμες υποθέσεις στη δημοσιότητα. Ανασύρανε την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ που ήταν μια offshore στον χώρο της υγείας που χρηματοδοτούσε δημοσιογράφους και το ξέρετε πάρα πολύ καλά. Έχω λοιπόν για τον Πολάκη απόλυτη εμπιστοσύνη στο έργο του ως Υπουργού, κι έχω απόλυτη εκτίμηση σε όσα έχει κάνει”.

πηγή: thefaq.gr

επιμέλεια: inkomotini.news