Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα έχει τεθεί τις τελευταίες ώρες ο κρατικός μηχανισμός προκειμένου να εφαρμοστεί η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, πιθανώς τις επόμενες ώρες με διάγγελμα Μητσοτάκη.

Τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης από τις πρωινές κιόλας ώρες, καθώς μελετώνται διαφορετικές εκδοχές και επιτελικά σχέδια, με τα σώματα ασφαλείας να βρίσκονται στην άλλη άκρη της γραμμής των κυβερνητικών τηλεφώνων. Οδηγίες λαμβάνει και η Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες τα τελευταία λεπτά, και ενώ οι εικόνες μαζικών «εξορμήσεων» συνεχίστηκαν και σήμερα, παρά τις διαρκείς εκκλήσεις των υγειονομικών αρχών.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι θα χρησιμοποιηθεί ευρύτατα η τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας για να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις του κόσμου. Οι πολίτες θα δηλώνουν με SMS σε συγκεκριμένο αριθμό το πού θα κατευθύνονται. Το σύστημα θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες επιλογές – εργασία, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο κ.α. – τις οποίες θα επιλέγει ο πολίτης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο αριθμός θα είναι ο 13033 στον οποίο ο ενδιαφερόμενος θα δηλώνει το όνομά του και τον σκοπό μετακίνησης. Το σύστημα, το οποίο έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα δίνει στον αιτούμενο έναν κωδικό βάσει του οποίου θα κινείται.

πηγή: protothema.gr

επιμέλεια: inkomotini.news