Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Με πορτοκαλί χρώμα θα φωταγωγηθεί από απόψε ο Πύργος του Ρολογιού της Κομοτηνής

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
ΠΥΡΓΟΣ ΡΟΛΟΓΙΟΥ 1

Με πορτοκαλί χρώμα θα φωταγωγηθεί ο Πύργος του Ρολογιού της Κομοτηνής από απόψε 23/11 μέχρι και μεθαύριο 25 του μήνα, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25/11), σε συνεργασία του Δήμου Κομοτηνής με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας και το Συμβουλευτικό Κέντρο της Κομοτηνής.

“Η θετική ανταπόκριση του Δήμου Κομοτηνής ως μια συμβολική ενέργεια που θα μπορούσε να συμβάλει ευρέως στη διάδοση του μηνύματος της ημέρας αυτής, αλλά και περαιτέρω να τονώσει το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για ενημέρωση αναφορικά με το θέμα της ισότητας των φύλων, αναμφισβήτητα αποτυπώνει το ενεργό ενδιαφέρον του Δήμου για το κοινωνικό πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών και των έμφυλων ανισοτήτων γενικότερα”, αναφέρουν στελέχη του ΚΕΘΙ, συμπληρώνοντας πως “είναι γεγονός ότι η βία κατά των γυναικών αποτελεί διαχρονικό και παγκόσμιο ζήτημα που απασχολεί όλες τις κοινωνίες και απαιτεί την ενεργό παρουσία, συμμετοχή και συνεργασία όλων μας, ώστε να αναπτυχθεί ένα αποτελεσματικό πλαίσιο πρόληψης και αντιμετώπισής της”. Όπως τονίζουν, δε, “πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η βία κατά των γυναικών, ως μια χαρακτηριστική μορφή έμφυλων ανισοτήτων, αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα παγκόσμιας κλίμακας, με συνέπειες σε ατομικό αλλά και ευρύτερο (π.χ. οικογενειακό, εργασιακό, οικονομικό) επίπεδο. Για τον λόγο αυτό απαιτείται μια ολιστική προσέγγιση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, τόσο με την ύπαρξη εξειδικευμένων δομών, όπως τα Συμβουλευτικά Κέντρα, όσο και, γενικότερα, με τη συνεργασία και των λοιπών φορέων, αρχών και ατόμων. Η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών είναι κοινωνικό ζήτημα που μας αφορά όλες και όλους!”.

«25η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών»

Η βία κατά των γυναικών, η συνηθέστερη μορφή έμφυλης βίας, αποτελεί αποδοκιμαστέο φαινόμενο που αναγνωρίζεται ως παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μάλιστα, με απόφαση του ΟΗΕ από το 1999, η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Στη χώρα μας, σε συνέχεια των πολιτικών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και των πολλαπλών διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, λειτουργούν υποστηρικτικές δομές του πανελλαδικού Δικτύου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) για τη στήριξη των γυναικών με ζητήματα βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων (Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, Συμβουλευτικά Κέντρα, Ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους). Σε αυτό το δίκτυο δομών ανήκει και το Συμβουλευτικό Κέντρο Κομοτηνής (ΣΚΚ) το οποίο ξεκίνησε στην Κομοτηνή τον Οκτώβριο του 2012 και πλέον συνεχίζει τη λειτουργία του, έχοντας ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 2014- 2020, υπό τη διοίκηση και επιστημονική εποπτεία του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).

Συμβουλευτικό Κέντρο Κομοτηνής

Κάνοντας έναν απολογισμό του έργου του Συμβουλευτικού Κέντρου Κομοτηνής από την έναρξη λειτουργίας του έως και σήμερα, αξίζει να παρατεθούν τα παρακάτω στοιχεία:
– Περίπου 542 γυναίκες (με ένα ή περισσότερα αιτήματα), θύματα βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων, έχουν απευθυνθεί στο ΣΚΚ, οι οποίες προέρχονται τόσο από τον Νομό Ροδόπης, όσο και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
– Το ΣΚΚ έχει δικτυωθεί με περισσότερους από 388 φορείς/οργανισμούς/ συλλόγους κ.τ.λ. (π.χ. φορείς παιδείας, υγείας & κοινωνικής πρόνοιας, τοπικές, Αστυνομικές & Δικαστικές αρχές, Σύλλογοι κ.λπ.).
– Έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες δράσεις δημοσιότητας και ευαισθητοποίησης (π.χ. διανομή ενημερωτικού υλικού, προβολή ταινίας, συμμετοχή σε συνέδρια και διημερίδα, ενημέρωση παιδιών, μαθητών/-τριών σχολείων, παρουσία στον τύπο με άρθρα και δελτία τύπου).

Στο πλαίσιο της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το ΣΚΚ Κομοτηνής έχει σχεδιάσει δράσεις ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης: δείτε εδώ.

Στοιχεία επικοινωνίας Συμβουλευτικού Κέντρου Κομοτηνής
Διεύθυνση: Κων/νου Παλαιολόγου (επί της Δημοτικής Αγοράς Νο8), 69132 Κομοτηνή
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 08:00-16:00
Τηλέφωνο: 25310 33290
Fax: 25310 33370
E-mail: komotini@isotita.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Μπες…facefood, και ζήσε μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία!
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood