Με παρέμβαση Μέτιου λύνεται το πρόβλημα του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού Δράμας

Με παρέμβαση Μέτιου λύνεται το πρόβλημα του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού Δράμας.
2 - 2021-12-14T192506.063 - Αντιγραφή

Δύο σημαντικά θέματα που αφορούν σε υποδομές του τουρισμού και του αθλητισμού, στις Περιφερειακές Ενότητες Δράμας και Ροδόπης, δρομολογούνται μετά από παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου στους αρμόδιους Υπουργούς στην Αθήνα.

Το πρώτο θέμα αφορά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού και στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω του ότι οι απαραίτητες εργασίες στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν ώστε αυτό να μπορέσει να λειτουργήσει. Με παρεμβάσεις του κ. Μέτιου στα εμπλεκόμενα Υπουργεία, και συγκεκριμένα στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά, και στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, το ζήτημα διευθετείται, καθώς εκτάσεις που περιλαμβάνονται στο χιονοδρομικό κέντρο και οι οποίες είχαν παραχωρηθεί παλαιότερα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε αθλητικό σωματείο, μεταβιβάζονται πλέον στην Περιφέρεια.

2ac2fbde 2 2021 12 14t192506063Για να αποδοθούν οι εκτάσεις στην Περιφέρεια, ο κ. Μέτιος ζήτησε αρχικά από τον κ. Αυγενάκη την ανάκληση παλαιότερης απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού με την οποία οι συγκεκριμένες εκτάσεις είχαν παραχωρηθεί στο αθλητικό σωματείο. Με την έκδοση της νέας απόφασης από τον κ. Αυγενάκη, και δεδομένου ότι οι εκτάσεις περνούν στην ευθύνη του Δασαρχείου, ο κ. Μέτιος είχε διαδοχικά επικοινωνία με τον κ. Αμυρά και συνάντηση με τον κ. Πέτσα, κατά τις οποίες συμφωνήθηκε να εγκριθεί η παραχώρηση των εν λόγω εκτάσεων στην Περιφέρεια. Με αυτόν τον τρόπο οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Δράμας θα μπορέσουν να μεταβούν στο χιονοδρομικό κέντρο και να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες εργασίες.

“To Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού αποκτά νομιμότητα, έστω και αργά”, δήλωσε στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος, και πρόσθεσε: “Πρέπει να τρέξουμε ώστε την επόμενη περίοδο να είναι καθ’ όλα νόμιμο και έτοιμο”.

Με παρέμβαση Μέτιου λύνεται το πρόβλημα του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού Δράμας
Πηγή φωτό: «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας».

Το δεύτερο θέμα αφορά στο Εθνικό Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής. Σε συνάντησή του με τον  Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο κ. Μέτιος, ενημερώθηκε για τα έργα που υλοποιούνται στο στάδιο και συμφωνήθηκε η κατασκευή ενός σύγχρονου αναρριχητικού κέντρου με τρεις τοίχους αναρρίχησηςτο οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί και διεθνείς αγώνες. Οι κ.κ. Αυγενάκης και Μέτιος συζήτησαν ακόμη κοινές αθλητικές δράσεις που θα μπορούσαν να συνδιοργανωθούν από το Υπουργείο και την Περιφέρεια σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με παρέμβαση Μέτιου λύνεται το πρόβλημα του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού Δράμας

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood