Τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη και τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, επισκέφθηκαν, η Υπεύθυνη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κοινωνικής Εργασίας, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ, Μαρίνα Χρηστάκη, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Γιάννης Βεργίδης, με σκοπό να αναδείξουν θέματα που ταλανίζουν γενικά τη φοιτητική κοινότητα και τους φοιτητές των συγκεκριμένων Τμημάτων ειδικότερα.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την πρόθεση να στηρίξει την προσπάθεια για την καθιέρωση Πρακτικής Άσκησης στα Τμήματα, που δεν πραγματοποιείται, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητάς της στην Κοινωνική Εργασία, διατηρώντας ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με το πανεπιστήμιο. Στο ίδιο κλίμα διεξήχθη και η συζήτηση με τον Δήμαρχο, ο οποίος αναγνώρισε την ανάγκη στελέχωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με νέους πολιτικούς και κοινωνικούς επιστήμονες καθώς και κοινωνικούς λειτουργούς.

Σαν ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, δεσμευόμαστε να δράττουμε κάθε ευκαιρία για να αναδείξουμε τα προβλήματα των συμφοιτητών μας σε ανώτατο θεσμικό επίπεδο, όπως έχουμε πράξει και στο παρελθόν. Η εξωστρέφεια προς τους τοπικούς άρχοντες, θεσμούς, φορείς, αλλά και την τοπική κοινωνία, μπορούν να μας βοηθήσουν καθοριστικά στην ομαλή συνέχιση των σπουδών μας και να μας καταστήσουν ενεργά όντα στον χώρο του πανεπιστημίου”, αναφέρουν οι Μ. Χρηστάκη και ο Γ. Βεργίδης, εκφράζοντας ευχαριστίες στον Δήμαρχο και στον Περιφερειάρχη που “αποτέλεσαν πρόθυμα αυτιά για τα όσα είχαμε να μοιραστούμε και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας“.