Στην απλοποίηση των διαδικασιών για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας προχωρά η Κυβέρνηση, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπεται η προσκόμιση μόνο των απαραίτητων δικαιολογητικών, προκειμένου να υπογραφούν και να προχωρήσουν γρήγορα οι συμβάσεις παραχώρησης για την εκμετάλλευση παραλιών.
Η κίνηση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω των συνθηκών έκτακτης ανάγκης που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.
Σημειώνεται ότι στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Κομοτηνής, τη δυνατότητα να λειτουργήσουν άμεσα, αφού βρίσκονται σε ισχύ οι συμβάσεις τους με την ΕΤΑΔ, έχουν τα αναψυκτήρια που βρίσκονται στην παραλία Φαναρίου, δηλαδή στην έκταση δυτικά του δίαυλου.
Για την έκταση που βρίσκεται στην παραλία Αρωγής, όπως και για εκείνη στην παραλία Μέσης, οι συμβάσεις παραχώρησης που είχαν συναφθεί προ τριετίας, έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2019. Ως εκ τούτου, τα 6+1 τμήματα παραλίας θα πρέπει να δημοπρατηθούν εκ νέου, βάσει της ανωτέρω ΚΥΑ, προκειμένου να παραχωρηθούν προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες. Ο Δήμος Κομοτηνής από την ερχόμενη εβδομάδα θα “τρέξει” τις διαδικασίες, ώστε με την απλοποίηση των διαδικασιών που προβλέπει η καινούργια ΚΥΑ, να λειτουργήσουν στο συντομότερο δυνατό χρόνο τα 6 +1 αναψυκτήρια.