Με fast track διαδικασίες η παραχώρηση 7 θέσεων για αναψυκτήρια σε Αρωγή και Παραλία Μέσης

Ο Δήμος Κομοτηνής από την ερχόμενη εβδομάδα θα "τρέξει" τις διαδικασίες, ώστε να λειτουργήσουν στο συντομότερο δυνατό χρόνο τα έξι αναψυκτήρια στην ακτή της Αρωγής και το ένα στην παραλία Μέσης.
φωτό: google
Στην απλοποίηση των διαδικασιών για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας προχωρά η Κυβέρνηση, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπεται η προσκόμιση μόνο των απαραίτητων δικαιολογητικών, προκειμένου να υπογραφούν και να προχωρήσουν γρήγορα οι συμβάσεις παραχώρησης για την εκμετάλλευση παραλιών.
Η κίνηση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω των συνθηκών έκτακτης ανάγκης που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.
Σημειώνεται ότι στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Κομοτηνής, τη δυνατότητα να λειτουργήσουν άμεσα, αφού βρίσκονται σε ισχύ οι συμβάσεις τους με την ΕΤΑΔ, έχουν τα αναψυκτήρια που βρίσκονται στην παραλία Φαναρίου, δηλαδή στην έκταση δυτικά του δίαυλου.
Για την έκταση που βρίσκεται στην παραλία Αρωγής, όπως και για εκείνη στην παραλία Μέσης, οι συμβάσεις παραχώρησης που είχαν συναφθεί προ τριετίας, έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2019. Ως εκ τούτου, τα 6+1 τμήματα παραλίας θα πρέπει να δημοπρατηθούν εκ νέου, βάσει της ανωτέρω ΚΥΑ, προκειμένου να παραχωρηθούν προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες. Ο Δήμος Κομοτηνής από την ερχόμενη εβδομάδα θα “τρέξει” τις διαδικασίες, ώστε με την απλοποίηση των διαδικασιών που προβλέπει η καινούργια ΚΥΑ, να λειτουργήσουν στο συντομότερο δυνατό χρόνο τα 6 +1 αναψυκτήρια.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood