Διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex, θα πραγματοποιηθούν οι διαλέξεις του 6ου κύκλου της Ακαδημίας–Δομής Δια Βίου Μάθησης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η Ακαδημία–Δομή Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, είναι μια καινοτόμος και πρωτοποριακή δράση κατά την οποία καθηγητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδoς παραδίδουν με τρόπο απλό και κατανοητό, εθελοντικά, διαλέξεις σε πολίτες για σειρά γνωστικών αντικειμένων και θεματικών πεδίων. Η πρωτοβουλία, που ξεκίνησε το 2015 στον Έβρο και από το 2016 υλοποιείται ταυτόχρονα σε Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα, έχει στόχο τη διά βίου μάθηση και εκπαίδευση των πολιτών και τη διασύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με την τοπική κοινωνία.

Τη φετινή χρονιά οι διαλέξεις αφορούν δύο θεματικές ενότητες για το σύνολο της Περιφέρειας, και ως εκ τούτου, για πρώτη φορά, λόγω των μη γεωγραφικών περιορισμών, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν διαλέξεις από καθηγητές και άλλων πανεπιστημιακών τμημάτων της Περιφέρειας, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους. Επίσης, για πρώτη φορά φέτος, θα μπορούν να παρακολουθήσουν την Ακαδημία και πολίτες από τη Θάσο και τη Σαμοθράκη.

Οι δύο θεματικές ενότητες είναι:

  • «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥ ΖΗΝ»
  • «ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Επιπλέον, στον φετινό 6ο κύκλο της Ακαδημίας, συμμετέχουν τέσσερις επίτιμοι προσκεκλημένοι Έλληνες καθηγητές, διακεκριμένοι διεθνώς. Συγκεκριμένα, στη θεματική ενότητα «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥ ΖΗΝ», οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διάλεξη του Δρος Θάνου Ασκητή, Νευρολόγου–Ψυχιάτρου, και του Δρος Θάνου Βερέμη, Ιστορικού, ενώ στη θεματική ενότητα «ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», διάλεξη του Δρος Δημήτρη Μπουραντά, Καθηγητή Μάνατζμεντ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και του Δρος Ευθυμίου Λέκκα, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι διαλέξεις θα αρχίσουν στις 16 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη.

Οι εγγραφές αρχίζουν από σήμερα 3 Δεκεμβρίου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών, κάτοικοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με μόνο κριτήριο επιλογής τη σειρά προτεραιότητας εγγραφής, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, όπως και η εγγραφή ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας την αίτηση που βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdSh7RZRFm6Ay3wAQvXCwGuDmrELKrqMtgSNRMxYKUG8uh-FA/viewform

Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν το 60% των διαλέξεων, θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων, οι ομιλητές, καθώς και όλες οι πληροφορίες που αφορούν στη δράση της Ακαδημίας, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα www.acadimia.eu.

73054d15 akadimia pamth antigrafi