Δικαίωση των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων τεσσάρων χρόνων ενώπιον δύο διαφορετικών κυβερνήσεων του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, και συνάμα μεγάλη επιτυχία της τοπικής αυτοδιοίκησης και ειδικά του Δήμου Αρριανών, αποτελεί η απόφαση για την στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας του συγκεκριμένου δήμου με έναν μόνιμο αγρονόμο τοπογράφο μηχανικό κατηγορίας Π.Ε. και έναν μόνιμο πολιτικό μηχανικό, επίσης κατηγορίας Π.Ε.

Το γεγονός γνωστοποίησε στον βουλευτή Ροδόπης ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, επισημαίνοντας ότι αναμένεται η έκδοση του ΦΕΚ διορισμού τους τις επόμενες μέρες.

Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο του 2019 συναντήθηκε στην Αθήνα με τον κ. Λιβάνιο, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης, ο δήμαρχος Αρριανών Αχμέτ Ριδβάν, ενώ είχε προηγηθεί και η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στην Βουλή στις 17 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, όπου ο υφυπουργός Εσωτερικών είχε δεσμευτεί για την υλοποίηση των προσλήψεων.

Ο δήμαρχος Αρριανών με επανειλημμένα διαβήματά του ζητούσε την άμεση κάλυψη μιας θέσης Π.Ε. Πολιτικού Μηχανικού, μιας θέσης Π.Ε. Αρχιτέκτονα, μιας θέσης Π.Ε. Τοπογράφου μηχανικού, μιας θέσης Π.Ε. Μηχανικού Περιβάλλοντος, μιας θέσης Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, και μιας θέσης Τ.Ε. Πολιτικών Μηχανικών, ενώ από την πλευρά του ο κ. Λιβάνιος σε εκείνη την συνάντησή τους στο Υπουργείο Εσωτερικών είχε καταθέσει πρόταση για τη δημιουργία μιας δεξαμενής διαθέσιμων επιστημόνων στο ΤΕΕ προκειμένου να μπορούν να συνεργάζονται για την κατάρτιση μελετών με Δήμους που δεν έχουν στελεχωμένες τεχνικές υπηρεσίες, όπως είναι τα Αρριανά.

Μετά τη γνωστοποίηση αυτής της θετικής εξέλιξης εκ μέρους του κ. Λιβάνιου, ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, δήλωσε:

«Χαμένος είναι μόνο εκείνος ο αγώνας που δεν δίνεται ποτέ. Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί την αφετηρία, και όχι την ολοκλήρωση της προσπάθειας στελέχωσης της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Αρριανών, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη υλοποίηση έργων που θα κάνουν ευκολότερη και ποιοτικότερη την καθημερινότητα των δημοτών της περιοχής αυτής. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Θ. Λιβάνιο για την ανταπόκριση στο αίτημά μας, και φυσικά να πω ότι είναι ανοιχτές ακόμα και άλλες θέσεις που θα πρέπει να καλυφθούν σύμφωνα με το υπόμνημα του δημάρχου Αρριανών. Να ευχαριστήσω επίσης για τη συνεργασία τον δήμαρχο Αρριανών κ. Αχμέτ Ριδβάν και να δηλώσω για μια ακόμη φορά τη διαθεσιμότητά μου προς όλους του δημάρχους της Π.Ε. Ροδόπης και την αιρετή Περιφέρεια για να υλοποιήσουμε στόχους που είναι απαραίτητοι για να προχωρήσει ο τόπος μας μπροστά. Σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς, ούτε μας διαχωρίζουν κομματικές, ιδεολογικές ή άλλου είδους περιχαρακώσεις».