Με 2 ειδικότητες υψηλής ζήτησης αρχίζει στις Σάπες η λειτουργία ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ

Από τη φετινή σχολική χρονιά 2022-2023 αρχίζει η λειτουργία παραρτήματος της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ (τέως ΟΑΕΔ), στις Σάπες.
Σαπες (2)

Από τη φετινή σχολική χρονιά 2022-2023 αρχίζει η λειτουργία παραρτήματος της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ (τέως ΟΑΕΔ), στις Σάπες.

Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν δύο τμήματα, των ειδικοτήτων Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων και Βοηθών Φαρμακείου, κατόπιν αιτήματος της τοπικής κοινωνίας.

Οι 51 ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ εφαρμόζουν από το 1952 το σύστημα της Μαθητείας το οποίο είναι και το μοναδικό δυικό σύστημα στη χώρα μας που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στη σχολή, με τη μαθητεία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job-training).

Με τον τρόπο αυτό οι μαθητευόμενοι αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες σε 31 ειδικότητες υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας, ενώ η αμοιβή τους είναι 23,89 ευρώ για κάθε ημέρα μαθητείας στον χώρο εργασίας για δύο έτη (τέσσερα εξάμηνα).

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι γεννήθηκαν τα έτη 1993-2007 (15-29 ετών) και είναι κάτοχοι τουλάχιστον απολυτηρίου Γυμνασίου.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-epaggelmatike-skhole-epas-tou-oaed Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφή σε Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ.) της ΔΥΠΑ

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 25310-24918, 25310-36178.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ: https://www.dypa.gov.gr/mathitia

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood