Στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης θα διατεθούν τελικά οι δεκαεννέα αστυνομικοί με καταγωγή από τη Ροδόπη που έχουν οργανική θέση στην Αττική αλλά υπηρετούν με απόσταση στον Έβρο στο πλαίσιο του προγράμματος “Ασπίδα”, εξέλιξη που ικανοποιεί και την εκπεφρασμένη προσωπική τους επιθυμία αλλά η μετακίνησή τους παρέμενε “στα χαρτιά”.
“Η μετακίνηση των συναδέλφων θα δώσει ανάσα στις αστυνομικές υπηρεσίες του νομού μας και θα τις ανακουφίσει όσον αφορά τα ήδη βεβαρυμμένα λόγω συγκυριών αστυνομικά καθήκοντα, ενώ θα ενισχύσει τη δράση της αστυνομίας και στον τομέα των μεταναστευτικών ροών”, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Παναγιώτης Μαχαιρίδης.
Ο ίδιος, για τη διεκδίκηση της θετικής κατάληξης του ζητήματος – μετά τον περιορισμένο αριθμό συμπληρωματικών μεταθέσεων στη Ροδόπη – είχε συνάντηση μαζί με τη Γραμματέα της Ένωσης Σταματία Καλογριά, με τον βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνάντησης επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου για τη δρομολόγηση της διαδικασίας.
Τούτων δοθέντων, “θα τερματιστεί η αγωνία των συναδέλφων μας, καθώς και θα ενδυναμωθεί το αίσθημα ασφαλείας των συμπολιτών μας”, συμπληρώνει ο κ. Μαχαιρίδης.
Η αστυνομικοί θα αναλάβουν υπηρεσία στη Ροδόπη προσεχώς, πιθανώς και από την 1η Οκτωβρίου.
a4a88e44 foto sinantisis me stilianidi