Μαζικά τεστ κορωνοϊού και στην Κομοτηνή, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης

Καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος διενέργειας τεστ με μοριακή ανάλυση για τον Covid-19, στο "Σισμανόγλειο" Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.
iatrikos_syllogos_rodopis_0
Εν όψει των κρουσμάτων κορωνοϊού στον οικισμό Αγιάσματος του Δήμου Ιάσμου και τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στην περιοχή, σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης τονίζει:
“O Iατρικός Σύλλογος Ροδόπης, λαμβάνοντας υπ΄όψιν του τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τη διασπορά του κορωνοϊού στους κατοίκους του νομού Ροδόπης, θα ήθελε να επισημάνει τα εξής:
1ον: Είναι απαραίτητο να ληφθούν έγκαιρα όλα εκείνα τα μέτρα που θα οδηγήσουν στην απομόνωση των κρουσμάτων και στον μηδενισμό της διασποράς του ιού.
2ον: Είναι σημαντικό να γίνει έλεγχος με τεστ όσο περισσοτέρων είναι δυνατόν κατοίκων του Δήμου Ιάσμου, με σκοπό να ανιχνευθούν τα ασυμπτωματικά περιστατικά και να περιοριστεί η διασπορά της νόσου.
3ον: Υπενθυμίζουμε στους κατοίκους του νομού να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης, να κρατούν τις αποστάσεις, να απολυμαίνουν συχνά τα χέρια τους και να φορούν μάσκα, όπου αυτό συστήνεται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
4ον: Ζητάμε από τον ΕΟΔΥ να εφαρμόσει μαζικά τεστ και στην πόλη της Κομοτηνής, ώστε οι οποιοιδήποτε ασυμπτωματικοί ασθενείς να ανιχνευθούν και να απομονωθούν.
5ον: Γίνεται, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, προφανής η ανάγκη για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός συστήματος διενέργειας τεστ με μοριακή ανάλυση για τον Covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.
Τέλος, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε κάθε αρμόδιο, ότι θέτουμε τις επιστημονικές γνώσεις μας στη διάθεσή του, ώστε η καταπολέμηση της πανδημίας γρήγορα να καταστεί επιτυχής και στο νομό μας”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood