Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Μαζικά covid τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Ροδόπης ζητά ο Δημήτρης Χαρίτου

Καθώς και συνταγογράφηση των τεστ που διενεργούνται σε ιδιωτικά εργαστήρια ώστε "να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι πολίτες".
Δημήτρης Χαρίτου βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ (1)

Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στην Π.Ε. Ροδόπης, κατά τον βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου, “φανερώνει ότι χάθηκε ο έλεγχος στη διαχείριση της πανδημίας, ενώ δεν αξιοποιήθηκε ο χρόνος που δόθηκε από την κοινωνία για να γίνει έγκαιρη προετοιμασία για το δεύτερο κύμα. Τα μέτρα πρόληψης απέτυχαν να περιορίσουν την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων”.

Αυτό τόνισε ο βουλευτής μιλώντας χθες στο περιφερειακό πρόγραμμα ΑΜ-Θ της ΕΡΑ, και πρόσθεσε: “Αντί ενός σοβαρού σχεδίου από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος, είδαμε πολύ επικοινωνία, μετάθεση των ευθυνών της στη νεολαία, γεγονός που εκτός των άλλων είχε ως αποτέλεσμα να αμφισβητηθεί η αναγκαιότητα των υγειονομικών μέτρων. Μόνο με ολοκληρωμένο σχέδιο και μέριμνα για όσους πλήττονται, θα πείθεται η κοινωνία για την αναγκαιότητα των μέτρων”.

“Αυτήν τη στιγμή αυτό που προέχει είναι η απαρέγκλιτη εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων, για να περιοριστεί η έκταση της πανδημίας και οι κίνδυνοι που εγκυμονεί”, συμπλήρωσε ο ο κ. Χαρίτου, που όπως είπε, “ζήτησα από την διοίκηση του ΕΟΔΥ στην Αθήνα να διενεργηθούν άμεσα δωρεάν μαζικά τεστ σε όλους τους πολίτες, για να έχουμε καλύτερη εικόνα των επιδημιολογικών δεδομένων. Με δεδομένο ότι έχουν κλείσει πολλές σχολικές μονάδες και πολλά τμήματα είναι αναγκαίο να γίνουν άμεσα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές“.

Ακόμη, ο βουλευτής ζητά τη συνταγογράφηση του πολύ μεγάλου αριθμού τεστ που διενεργούνται σε ιδιωτικά εργαστήρια “ώστε να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι πολίτες”.

Ακόμη, ο κ. Χαρίτου, υπογράμμισε οτι “για να αναχαιτιστεί η πανδημία πρέπει να εμπλακούν οι δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας με την προϋπόθεση της άμεσης ενίσχυσής τους με υγειονομικό προσωπικό, δηλαδή το Αστικό Κέντρο Υγείας Κομοτηνής, οι δύο ΤΟΜΥ, όπως και τα δύο Κέντρα Υγείας σε Σάπες και Ίασμο, ώστε να αποτελέσουν το πρώτο ανάχωμα για να μην επιβαρύνεται το Νοσοκομείο”, ενώ επεσήμανε την “ανάγκη της περαιτέρω προετοιμασίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής για να αντιμετωπίζει ταυτόχρονα τα περιστατικά covid, άλλες υγειονομικές ανάγκες καθώς και έκτακτα περιστατικά. Απαραίτητη προϋπόθεση όλων είναι οι μόνιμες προσλήψεις σε υγειονομικό προσωπικό”.

Ο βουλευτής ζήτησε να ληφθούν “άμεσα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των επαγγελματιών και των εργαζομένων στη Ροδόπη που πλήττονται από την επιβολή των περιοριστικών μέτρων”, σημειώνοντας ότι “όσοι άντεξαν στο πρώτο κύμα της πανδημίας κινδυνεύουν με το δεύτερο κύμα να οδηγηθούν σε λουκέτο. Την ίδια ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης έχει όλος ο επαγγελματικός κόσμος που θα πληγεί αφού ουσιαστικά παγώνει η κοινωνική και οικονομική της πόλης”.

Ο κ. Χαρίτου υπενθύμισε τις προτάσεις που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ “για στήριξη των επιχειρήσεων με προϋπόθεση τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, όπως το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας προκαταβολής 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, η κάλυψη ασφαλιστικού και μισθολογικού κόστους, η μείωση των ενοικίων 40%, η αναστολή των οικονομικών υποχρεώσεων, κ.ά.”.

Ο βουλευτής ολοκλήρωσε την παρέμβασή του λέγοντας: “Ζούμε κρίσιμες ώρες και είναι ώρα ευθύνης. Χρειάζεται συστηματική και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών, που για άλλη μια φορά μπαίνουν σε περιορισμό και καλούνται να κάνουν θυσίες. Είναι απαραίτητο για να υπάρξει η αναγκαία συναίνεση της κοινωνίας στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Μπες…facefood, και ζήσε μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία!
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood