Μαθητής και μαθήτρια από το Μειονοτικό Λύκειο Κομοτηνής διακρίθηκαν στον διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό “Καγκουρό”

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους.
Screenshot_2113

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μειονοτικού  Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής συγχαίρει  τους 24 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου που συμμετείχαν και δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στον φετινό μαθηματικό διαγωνισμό “Καγκουρό” που διεξήχθη στο 3ο Πειραματικό ΓΕΛ Κομοτηνής, ιδιαίτερα, δε, όσους/ες διακρίθηκαν για την πολύ υψηλή επίδοσή τους, που είναι οι: Γιουτζέλ Καάν μαθητής της  Α΄ Λυκείου και Σοφτά Κιουμπρά μαθήτρια της Β΄ Λυκείου.

Ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός “Καγκουρό” είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διαγωνισμός στον κόσμο, με πάνω από έξι εκατομμύρια συμμετοχές από 72 χώρες. Το Υπουργείο Παιδείας έχει εγκρίνει τον διαγωνισμό και ενθαρρύνει τη συμμετοχή των μαθητών σε αυτόν. Με αφορμή τον διαγωνισμό παράγεται εκπαιδευτικό υλικό που προάγει τη γνώση, διαχέει την πληροφορία και καλλιεργεί τη σκέψη.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Μάλιστα, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη, και η αγάπη για τα μαθηματικά, είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Μαθητής και μαθήτρια από το Μειονοτικό Λύκειο Κομοτηνής διακρίθηκαν στον διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό "Καγκουρό"

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood