Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής θα κατασκευάσουν πύραυλο νερού τον οποίο και θα εκτοξεύσουν

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος "eTwinning-Crossing the Space Together".
ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΝΕΡΟΥ - Αντίγραφο (2)

Το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του στο πρόγραμμα Erasmus+ για τη σχολική εκπαίδευση (ΚΑ229), και τη διετία 2019-2021.

Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής θα κατασκευάσουν πύραυλο νερού τον οποίο και θα εκτοξεύσουνΈπειτα από την πετυχημένη ολοκλήρωση των δύο έργων, “ICT & Technology in Education” και “Mobile Applications to Ease Learning for Students” τη διετία 2017-2019, ένα νέο έργο, με τίτλο “Digital Competences”, εγκρίθηκε ύστερα από αίτηση του σχολείου, με επιχορήγηση ύψους 33.686 € από το Ελληνικό Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Ο ρόλος μάλιστα του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής στο έργο θα είναι αυτός του συντονιστή, λόγω της εμπειρίας που έχει αποκτήσει από τη μέχρι σήμερα συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ και eTwinning. Οι μαθητές του σχολείου ήδη ενημερώθηκαν για το νέο πρόγραμμα, για τα αποτελέσματα των δύο έργων που ολοκληρώθηκαν, αλλά και για τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά προγράμματα που θα υλοποιήσει το σχολείο.

Στο νέο έργο, “Digital Competences”, συμμετέχουν τα σχολεία:

 • Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής (Κομοτηνή/Ελλάδα).
 • Agrupamento de Escolas de Ourem (Ourem/Πορτογαλία).
 • Afyon Spor Lisesi (Afyonkarahisar/Τουρκία).
 • IIS Isa Conti Eller Vainicher (Lipari/Ιταλία).
 • Djani Rodari private school (Sofia/Βουλγαρία).

Θεματολογία του έργου “Digital Competences”

Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής θα κατασκευάσουν πύραυλο νερού τον οποίο και θα εκτοξεύσουνΟι μαθητές θα παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα για την αξιοποίηση εφαρμογών του διαδικτύου για εκπαιδευτικούς σκοπούς, όπως: Google Forms, Google sites, Google classroom, Google Earth, Padlet, Today’s Meet, Storybird, Power League, Voice Thread, Thingling, Easel.ly, Nearpod, Animoto, Glogster and Rubistar, Flubaroo, Quizstar, Socrative, Kahoot, Brain Pop, Teach with Portals, Manga High, iCivics, Minecraft. Κατά τα δύο σχολικά έτη της υλοποίησης του έργου, τουλάχιστον είκοσι συνολικά μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής , θα συμμετάσχουν στις διασχολικές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις χώρες των συμμετεχόντων σχολείων (τα έξοδα διαμονής και διατροφής καλύπτονται από το έργο). Το χρονοδιάγραμμα και η θεματολογία των συναντήσεων για τις οποίες οι μαθητές θα προετοιμαστούν και θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους, είναι :

 • Τουρκία/Φεβρουάριο 2020: Google tools and their use in the classroom, Google Forms,
  Google sites, Google classroom, Google Earth or others.
 • Ιταλία/Μάιο 2020: Mobile apps and Web 2.0 tools for collaborative learning
  Padlet, Today’s Meet, Storybird, Power League, Voice Thread or others.
 • Πορτογαλία/Οκτώβριο 2020: Mobile apps and web 2.0 tools for content creation & assessment, Thingling, Easel.ly, Nearpod, Animoto, Glogster and Rubistar, Flubaroo, Quizstar, Socrative, Kahoot.
 • Βουλγαρία/Μάρτιο 2021: Game-based learning, Brain Pop, Teach with Portals, Manga High, iCivics, Minecraft or others,

Τα οφέλη που θα προκύψουν από τις δραστηριότητες του έργου για τους μαθητές, είναι:

– ανάπτυξη των ψηφιακών τους ικανοτήτων για εκπαιδευτικούς λόγους.
– ανάπτυξη κινήτρων για σπουδές.
– βελτίωση των δεξιοτήτων επικοινωνίας και συνεργασίας.
– αύξηση της δημιουργικότητάς τους και της αίσθησης της πρωτοβουλίας.
– θετική αξιοποίηση των εφαρμογών καθώς και φορητών-έξυπνων συσκευών και εργαλείων Google για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

eTwinning, STEM, σε συνεργασία με το 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής

Πέραν του έργου Erasmus+, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και σε δύο έργα eTwinning, έπειτα από την έγκριση αίτησης του σχολείου για να λάβει εξοπλισμό Arduino και Micro:bit, με σκοπό την αξιοποίησή τους μέσα από τη μέθοδο STEM αλλά και τη Ρομποτική. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έγινε αναζήτηση σχολείων-συνεργατών του εξωτερικού (μέσα από την πλατφόρμα του eTwinning), με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τα δύο παρακάτω έργα που θα υλοποιήσει το σχολείο:

Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής θα κατασκευάσουν πύραυλο νερού τον οποίο και θα εκτοξεύσουνCrossing the Space Together
Βασικός στόχος είναι η εκμάθηση προγραμματισμού του Arduino που είναι ένας μικροελεγκτής μονής πλακέτας, δηλαδή μια απλή μητρική πλακέτα ανοικτού κώδικα με ενσωματωμένο μικροελεγκτή και εισόδους/εξόδους, η οποία μπορεί να προγραμματιστεί με τη γλώσσα Wiring (γλώσσα προγραμματισμού C++ και ένα σύνολο από βιβλιοθήκες, υλοποιημένες επίσης στην C++ ). Το Arduino μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη ανεξάρτητων διαδραστικών αντικειμένων αλλά και να συνδεθεί με υπολογιστή μέσω προγραμμάτων σε Processing, Max/MSP, Pure Data, SuperCollider.

Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής θα κατασκευάσουν πύραυλο νερού τον οποίο και θα εκτοξεύσουνΚατά τη διάρκεια του έργου θα κατασκευαστεί πύραυλος νερού και βάση εκτόξευσης, ενώ στο τέλος της σχολικής χρονιάς, θα γίνει εκτόξευση του πυραύλου, με την εντολή να δίνεται από τους μαθητές σχολείου άλλης χώρας.

Συνεργαζόμενα σχολεία:

 • IES Francesk Tarrega, (Vila-Real, Ισπανία).
 • IES Sineu (Sineu, Ισπανία).
 • IES Francesk Ribalta (Castelló de la Plana, Ισπανία).
 • Lycée Saint Cricq, (Pau, Γαλλία).
 • 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής (Υπεύθυνος καθηγητής: Μαλαμίδης Ιωάννης).

Micro:bit Explorers
Βασικός στόχος είναι η εκμάθηση προγραμματισμού του Micro:Bit, που είναι ένας μικρουπολογιστής ανοικτού κώδικα σχεδιασμένος από το BBC για χρήση στην εκπαίδευση ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η συσκευή έχει το μισό μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας και διαθέτει επεξεργαστή, αισθητήρες επιταχυνσιόμετρου και μαγνητόμετρου, σύνδεση Bluetooth και USB, οθόνη αποτελούμενη από 25 LED, δύο προγραμματιζόμενα κουμπιά, και μπορεί να τροφοδοτείται από είτε USB είτε από εξωτερική μπαταρία. Οι είσοδοι και οι έξοδοι της συσκευής είναι μέσω πέντε συνδέσεων δακτυλίων που αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου ακροδέκτη 25 ακίδων.

Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής θα κατασκευάσουν πύραυλο νερού τον οποίο και θα εκτοξεύσουνΣυνεργαζόμενα σχολεία:

 • ZŠ a MŠ Ostrava-Zábřeh, Kosmonautů 15 (Ostrava, Τσεχία).
 • 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής (Υπεύθυνος Καθηγητής Μαλαμίδης Ιωάννης).
Υπεύθυνοι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου, για τα προγράμματα Erasmus+ και eTwinning, είναι οι Φωτιάδης Φώτης και Αραμπατζόγλου Κωνσταντίνος, ενώ περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα του σχολείου https://musicschoolofkomotini.weebly.com/.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood