Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Κομοτηνής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών διοργανώνει Τοπικό Μαθητικό Διαγωνισμό με σκοπό την επιλογή μιας τριμελούς ομάδας μαθητών Λυκείου που θα πάρει μέρος στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την επιλογή στην 17η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2019.

Ο Τοπικός Διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε πειραματικές δεξιότητες και πρακτικές και έχει τρεις φάσεις. Σε κάθε φάση, τριμελείς ομάδες μαθητών από τα Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης διαγωνίζονται σε πειραματικές διατάξεις της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας αντίστοιχα.

Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα στο ΕΚΦΕ Κομοτηνής το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 9 το πρωί, και φέτος θα διαγωνιστούν τριμελείς ομάδες από το 2ο ΓΕΛ Κομοτηνής, το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής και το ΓΕΛ Δ.Ε. Σαπών. Η ομάδα που θα επιλεγεί, θα συμμετάσχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που διοργανώνεται από την ΠΑΝΕΚΦΕ στις Σέρρες, στις 26 Ιανουαρίου 2019, και τελείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό θα επιλεγούν δύο τριμελείς μαθητικές ομάδες που θα λάβουν μέρος στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό EUSO 2019 στην Almada της Πορτογαλίας, από τις 4 ως τις 11 Μαΐου 2019.

Να υπενθυμίσουμε ότι στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό EUSO 2017 στη Θεσσαλονίκη, η ομάδα από το 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής κατέκτησε την πρώτη θέση και εκπροσώπησε ακολούθως τη χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό EUSO 2017, στην Κοπεγχάγη της Δανίας.