Μαθήματα προετοιμασίας για τους διαγωνισμούς “Θαλής” και “Καραθεοδωρή” από την ΕΜΕ Ροδόπης

Τα μαθήματα παρέχονται αφιλοκερδώς από εθελοντές μαθηματικούς, μέλη του παραρτήματος Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Αφίσα_1 - Αντίγραφο
Η Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, μετά από σχετική απόφαση της συνελεύσεώς της, ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων προετοιμασίας των διαγωνισμών «ΘΑΛΗΣ», « ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» και «ΒΙΩΝ».

Ο πανελλήνιος Μαθηματικός διαγωνισμός «ΘΑΛΗΣ» διενεργείται ετησίως από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία με τη στήριξη των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των τοπικών παραρτημάτων της Εταιρείας. Απευθύνεται στους μαθητές των Β’ και Γ’ τάξεων Γυμνασίων, και όλων των τάξεων των Λυκείων της χώρας. Τα θέματα του διαγωνισμού είναι διαφορετικά για κάθε τάξη. Ο σκοπός του διαγωνισμού είναι η διάδοση και η καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων, και η προώθησή τους στα πλαίσια των καθιερωμένων Διεθνών Μαθηματικών Διαγωνισμών.

Μαθήματα προετοιμασίας για τους διαγωνισμούς "Θαλής" και "Καραθεοδωρή" από την ΕΜΕ ΡοδόπηςΟ πανελλήνιος Μαθηματικός διαγωνισμός «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» αποτελεί τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού «ΘΑΛΗΣ». Διαγωνίζονται μόνο οι επιτυχόντες του διαγωνισμού «ΘΑΛΗΣ». Απευθύνεται στους μαθητές των Β’ και Γ’ τάξεων Γυμνασίων και όλων των τάξεων των Λυκείων της χώρας. Τα θέματα του διαγωνισμού είναι διαφορετικά για κάθε τάξη.

O τοπικός Μαθηματικός διαγωνισμός «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» διενεργείται ετησίως από το παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Απευθύνεται στους μαθητές της Α’ τάξης Γυμνασίου των Γυμνασίων του νομού Ροδόπης. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η διάδοση και η καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων, και η παρότρυνση των μαθητών για συμμετοχή στον πανελλήνιο διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ» τα επόμενα χρόνια.

O τοπικός Μαθηματικός διαγωνισμός «ΒΙΩΝ» αποτελεί τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού
«ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ». Διαγωνίζονται μόνο οι επιτυχόντες του διαγωνισμού «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ». Απευθύνεται στους μαθητές της Α’ τάξης Γυμνασίου των Γυμνασίων της Ροδόπης.

Το παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διοργανώνει μαθήματα προετοιμασίας των μαθητών για τη συμμετοχή τους στους παραπάνω διαγωνισμούς.

Συγκεκριμένα, από το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και κάθε Σάββατο, στο 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής (Φιλίππου 33), θα πραγματοποιούνται μαθήματα για όλους τους μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίων και Λυκείων. Τα μαθήματα θα παρέχονται αφιλοκερδώς από εθελοντές μαθηματικούς, μέλη του παραρτήματος.

Σκοπός των μαθημάτων είναι η καλύτερη προετοιμασία των μαθητών για τα θέματα των διαγωνισμών «ΘΑΛΗΣ», «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» και «ΒΙΩΝ».

Φέτος οι εγγραφές των μαθητών και η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα, δηλαδή το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, και ώρα 11:30 π.μ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Από Σάββατο 21/09/2019 έως 11 Ιανουαρίου 2019:

-Εγγραφές μαθητών: 11:30–13:00, 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής (Φιλίππου 33).

-Μαθήματα: Α’, Β’ και Γ’ τάξη Γυμνασίου, Α’, Β’ και Γ’ τάξη Λυκείου, 11:30–13:00, 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής (Φιλίππου 33).

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood