Ενημερωτική εκδήλωση παροχής πρώτων βοηθειών, με εισηγητή τον ιατρό καρδιολόγο Κωνσταντίνο Μάινα, πραγματοποίησε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής, σε μια κατάμεστη από εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτές αίθουσα.

Ο εισηγητής δεν περιορίστηκε μόνο στη θεωρητική παρουσίαση, αλλά προχώρησε και σε πρακτική άσκηση/επίδειξη του τρόπου με τον οποίο μπορούμε να προσπαθήσουμε σώσουμε έναν συνάνθρωπό μας από μια ανακοπή καρδιάς ή από πνιγμό από εξωτερικό αίτιο. Πληθώρα ερωτήσεων κατατέθηκαν από τους παριστάμενους και όλες πήραν την κατάλληλη απάντηση από τον κ. Μάινα. Στο τέλος πραγματοποιήθηκε συζήτηση γύρω από τα ζητήματα που αναπτύχθηκαν.

“Αυτό που για εμάς έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η κοινή διαπίστωση όλων ότι οι πρώτες βοήθειες θα πρέπει να διδάσκονται από το δημοτικό, ώστε να είναι εξοικειωμένοι οι πολίτες με τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν έκτακτα γεγονότα στην καθημερινή ζωή. Πραγματικά η συγκεκριμένη συνάντηση είχε απόλυτη επιτυχία. Συνεχίζουμε με δύναμη για νέες, ουσιαστικές και επίκαιρες ενημερώσεις στους εκπαιδευόμενους του σχολείου μας”, τόνισε ο διευθυντής του ΣΔΕ Κομοτηνής κ. Ηλίας Βλάχος.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος του σχολείου “Προστατεύω τον εαυτό μου”, και αποτέλεσε την πρώτη από μια μακρά σειρά ενημερώσεων που θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του ΣΔΕ Κομοτηνής, καθώς το ΣΔΕ σχεδιάζει την υλοποίηση ενημερώσεων και σε άλλες θεματικές ενότητες, όπως “Ιστορία-Λαογραφία-Πολιτισμός”, “Βιολογικά-Φυτικά προϊόντα”, “Διαμόρφωση εξωτερικού χώρου” κ.ά., όπου επαγγελματίες, εκπρόσωποι φορέων, εκπαιδευτικοί, εμπειροτέχνες, θα συνεργαστούν με το ΣΔΕ προκειμένου να ενημερώσουν δια ζώσης τους εκπαιδευόμενους για σχετικά ζητήματα.