Την απόφαση να μην πραγματοποιηθούν φέτος, λόγω covid-19, οι Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης, ανακοίνωσε ο τοπικός Δήμος.

Συγκεκριμένα, στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται:

“Ο Δήμος Ξάνθης με συνεχείς επικοινωνίες θεσμικής συνεργασίας, με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, διερεύνησε ένα πλαίσιο ενεργοποίησης πρωτοκόλλων που με ασφάλεια θα μπορούσαν να διασφαλίσουν την πραγματοποίηση του θεσμού «Γιορτές Παλιάς Πόλης».

Μετά από την πλήρη και την αναλυτική αξιολόγηση των στοιχείων και δεδομένων για τη διοργάνωση του θεσμού «Γιορτές Παλιάς Πόλης» στην Ξάνθη, σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες υγειονομικές συνθήκες στη χώρα και τα ισχύοντα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, προκύπτει ότι δεν είναι δυνατή η υψηλή υποστήριξη της ασφάλειας των πολιτών μας.

Ο Δήμος Ξάνθης με υψηλό αίσθημα ευθύνης ανακοινώνει την ματαίωση των Γιορτών Παλιάς Πόλης της Ξάνθης για λόγους δημοσίου συμφέροντος, καθώς η μεγάλη αυτή διοργάνωση συγκεντρώνει χιλιάδες Ξανθιώτες και επισκέπτες από όλη τη χώρα και δημιουργεί συνθήκες συνωστισμού και συγχρωτισμού χωρίς να είναι δυνατή η διασφάλιση της τήρησης του βασικού μέτρου πρόληψης, της κοινωνικής απόστασης.

cb5903f6 2 7Με βάση την εικόνα της εξέλιξης της πανδημίας διεθνώς και τις επιστημονικές εκτιμήσεις για το επόμενο διάστημα, επιβάλλεται να λαμβάνονται αποφάσεις δυσάρεστες για όλους μας, αλλά επιβεβλημένες από τις συνθήκες, θέτοντας την ανθρώπινη ζωή πάντοτε πάνω από όλα.

Υγιείς και δυνατοί, ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τις «Γιορτές Παλιάς Πόλης» στην Ξάνθη για τον Σεπτέμβριο του 2021, και είναι βέβαιο ότι όλοι εσείς με συσσωρευμένη θετική ενέργεια και αισιοδοξία, θα μας δώσετε τη δυνατότητα να διοργανώσουμε όλοι μαζί, τη  μεγαλύτερη Γιορτή της Ξάνθης”.