Τη ματαίωση της Γιορτής Πανσελήνου στην παραλία Μολυβωτής, που ήταν προγραμματισμένη για την προσεχή Τετάρτη, 17 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Μορφωτικός Όμιλος Νέου Σιδηροχωρίου. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αυτή ελήφθη σε ένδειξη συμπαράστασης και σεβασμού προς τους αγρότες που υπέστησαν τεράστια οικονομική ζημία από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Ομίλου Νέου Σιδηροχωρίου, ενημερώνει ότι, λόγω της τεράστιας καταστροφής που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία (ισχυρή χαλαζόπτωση, με θυελλώδεις ανέμους και κατακλυσμιαία βροχή) στις φυτείες των κατοίκων του Νέου Σιδηροχωρίου (και πολλών άλλων βέβαια περιοχών της Ροδόπης, που κατά γενική ομολογία επλήγη περισσότερο από κάθε άλλη αγροτική περιοχή της Βόρειας Ελλάδος), που συνεπάγεται τεράστια οικονομική ζημία για τους κατόχους των πληγεισών αγροτικών εκμεταλλεύσεων, αποφάσισε ομόφωνα, συμμεριζόμενο τη μεγάλη απογοήτευση και θλίψη των συντοπιτών μας, να ματαιώσει τη προγραμματισμένη, για τη 17η Ιουλίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 21.00, στη παραλία Μολυβωτής, θεσμική εκδήλωση, «Εορτή Πανσελήνου», ενταγμένη και στο πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ) με τίτλο «Καλοκαίρι με θέα τη θάλασσα», σε ένδειξη συμπαράστασης και σεβασμού προς τους συγχωριανούς μας.

Ζητούμε, ειλικρινά, συγγνώμη από τους πολλούς και πιστούς, απανταχού, φίλους της εκδήλωσης, που μας τιμούν πάντα με τη παρουσία και συμμετοχή τους. Είμαστε σίγουροι ότι κατανοούν πλήρως και τη δική μας θέση.

Εκφράζουμε από τη θέση αυτή τη ειλικρινή συμπάθεια και τη συμπαράστασή μας σε όλους, όσους επλήγησαν από τη θεομηνία αυτή, στο Νομό μας και αλλού.

Ελπίζουμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα προχωρήσουν γοργά τις σχετικές διαδικασίες αποζημίωσης, που προβλέπονται για τέτοιου είδους καταστροφές και ζημίες.

​Εμείς υποσχόμαστε από τη πλευρά μας, ότι θα επανέλθουμε δριμύτεροι του χρόνου, με την πραγματοποίηση της θεσμικής μας αυτής εκδήλωσης!».