Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών από του κλεινού Άστεος και πολλών περιοχών του Λεκανοπεδίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, σήμερα Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά Πατησίων των Αθηνών, πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Μάξιμο Ματθαίο, τους Εφημέριους του Ναού καθώς και πλειάδα Ιερέων και Διακόνων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, κυρίως στη συνοδοιπορεία του Αγίου Λουκά με τον Απόστολο Παύλο εισερχομένων στην ελληνικοτάτη Μακεδονία μετά από την εμφάνιση και πρόσκληση του ανδρός Μακεδόνος, όπως μας διασώζει στη δεύτερη συγγραφή του τις Πράξεις των Αποστόλων.

Ο Ευαγγελιστής Λουκάς λογίζεται και ιδρυτής των Εκκλησιών της Θράκης, όπως συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.

Στο τέλος, μετά από την υποβολή σεβασμάτων υπό του Προϊσταμένου, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και πάλι τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του προς πάντας.

Τέλος να σημειωθεί ότι στις 6 το απόγευμα θα ψαλεί μεθέορτος Εσπερινός και Παράκληση στον Άγιο Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά.

Πηγή: romfea.gr