“Το αν πρέπει να πλησιάσουν οι χώροι της Αριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας, δεν είναι μια ελληνική συζήτηση. Είναι ευρωπαϊκή συζήτηση που λόγω των συνθηκών στην Ευρώπη, της ανόδου της Ακροδεξιάς και του λαϊκισμού, των γενικότερων κινδύνων για τη Δημοκρατία στην Ε.Ε., επιβάλλει τον διάλογο ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις (Αριστερά, Σοσιαλδημοκρατία και Πράσινους), και τη δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου», τόνισε η Μαριλένα Κοππά μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 και συμπλήρωσε: “Ξεπερνάει κατά πολύ αυτό που στην Ελλάδα ονομάζεται “συγκεκριμένη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ”. Καλό είναι να φύγουμε λίγο από τον επαρχιωτισμό μας και να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Η συζήτηση αυτή επιβάλλεται για να μπει όριο στην Ακροδεξιά και μια συντηρητική Δεξιά που φλερτάρει όλο και περισσότερο με τις ακροδεξιές συνιστώσες”.

Όπως πρόσθεσε, δε, “δεν είναι το ζήτημα εάν “γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ σοσιαλδημοκρατικός”, σκοπός είναι οι δυνάμεις αυτές να συζητήσουν και να καταλήξουν σε κοινή ατζέντα. Οι Πράσινοι θα παραμείνουν Πράσινοι, οι Σοσιαλδημοκράτες Σοσιαλδημοκράτες, η Αριστερά Αριστερά. Μπορούν να βρουν τα κοινά σημεία; Αυτό είναι το ζητούμενο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη».

Και συνέχισε σημειώνοντας πως “στα κοινά της Αριστεράς και της «πραγματικής» Σοσιαλδημοκρατίας πρέπει να προστεθεί και η μάχη κατά του εθνικισμού”.

Όσον αφορά το ΚΙΝΑΛ, επισήμανε: “Το ΚΙΝΑΛ κάνει βαθύτατο λάθος, έχει προτάξει τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ξεχνώντας ότι πουθενά δεν οικοδομήθηκε Κεντροαριστερά ενάντια στην Αριστερά. Δυστυχώς έχει επιλέξει στρατόπεδο και αυτό είναι πάρα πολύ κακό, γιατί η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη εμπεριέχει στοιχεία που μας οδηγούν πολλά χρόνια πίσω. Δυστυχώς το ΚΙΝΑΛ καταφεύγει πλέον σε ύβρεις, σε προσπάθεια να πλήξει τον αντίπαλο χωρίς επιχειρήματα, με υβριστικούς χαρακτηρισμούς, είναι πραγματικά κρίμα για την κληρονομιά μιας τόσο μεγάλης παράταξης”.