Σχολιάζοντας το Μέγαρο Μαξίμου την αποφυγή εκ μέρους του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη της πρό(σ)κλησης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για μεταξύ τους ντιμπέιτ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρει:

Ο κ. Μητσοτάκης για ακόμη μία φορά το βάζει στα πόδια.

Φοβάται την τετ α τετ αντιπαράθεση σε debate για τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί πολύ απλά δεν του έχει μείνει κανένα επιχείρημα.

Η χθεσινή ρηματική διακοίνωση που διευκρινίζει ότι ο όρος εθνικότητα αναφέρεται αποκλειστικά σε ιθαγένεια, ότι η ιθαγένεια δεν καθορίζει ούτε προδικάζει εθνότητα, και ότι η γλώσσα της γείτονος ανήκει στην οικογένεια των νότιων σλαβικών γλωσσών, έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον κ. Μητσοτάκη, που ούτως ή άλλως είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας.

Κατανοούμε γιατί κρύβεται.

Ωστόσο ας μην αναζητά δικαιολογίες στην προκήρυξη εκλογών, γιατί θα χρειαστεί να κρύβεται για πολύ καιρό ακόμα. Τα debates των εκλογών θα γίνουν στην ώρα τους, τον Οκτώβριο του 2019.

Τέλος, όσο για τη συζήτηση στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν χρειάζεται να αγχώνονται, καθώς θα είναι εξαντλητική, για να ακουστεί και η τελευταία άποψη όλων των Βουλευτών“.