«Αυτό που ζητάνε οι πολίτες – και που αποτελεί άλλωστε και την ουσία της πολιτικής – είναι η επίλυση των προβλημάτων τους. Χρέος και βασικό μέλημα όλων των πολιτικών, παρ’ όλες τις διαφορετικές καταβολές μας και την ξεχωριστή κομματική και ιδεολογική προέλευση του καθενός, πρέπει να είναι ακριβώς αυτό: να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη».

Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον «Real FM» και τους δημοσιογράφους Γ. Παγάνη και Ν. Γιάμαλη.

Αναφερόμενος στην ανάγκη συνεννόησης μεταξύ των κομμάτων και με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση της Βουλής για τον εκλογικό νόμο, ο κ. Λαζαρίδης σχολίασε: «Υπήρξαν αντιπαραθέσεις, όμως στη “μεγάλη εικόνα”, αυτές ήταν ενταγμένες μέσα σε έναν ήπιο πολιτικό διάλογο. Η συναίνεση σε κρίσιμα ζητήματα, όπως υπήρξε πρόσφατα στην πρόταση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και του πρωθυπουργού για τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χρειάζεται δύο. Εμείς πάντα είχαμε συναινετική διάθεση, και ειδικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός που έχει πορευτεί όλα αυτά τα χρόνια με αυτή τη λογική: να μπορούμε να συνομιλούμε με όλους, προς όφελος της κοινωνίας».

Σήμερα, όμως, όπως διαπιστώνει ο κ. Λαζαρίδης, «δεν υπάρχει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η ίδια συναινετική διάθεση», και υπενθύμισε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης πριν από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Τουρκίας στο Λονδίνο, «όταν υπήρξε μια πολύ σκληρή επίθεση από τον κ. Τσίπρα μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής. Χωρίς σε καμία περίπτωση να θέλω να υποδείξω στον πρώην Πρωθυπουργό τι θα πει, ειδικά στα ευαίσθητα εθνικά θέματα απαιτείται πολύ προσοχή, ενώ μεγάλη σημασία έχει και η χρονική στιγμή που επιλέγεται η κάθε πρωτοβουλία», τόνισε.