«Δεν θέλουμε να αποστρατεύσουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Θέλουμε να αποστρατεύσουμε τα προβλήματα του τόπου». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους Δ. Κοτταρίδη και Γ. Πιτταρά.

Όπως εξήγησε, «στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουμε τη λογική που είχε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος στις 9 Μαΐου του 2019, στριμωγμένος από τις πολιτικές εξελίξεις, είπε στον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, “είσαι πολύ λίγος εσύ να μιλάς για μένα”. Εμείς δεν είμαστε αυτής της φιλοσοφίας και το αποδεικνύουμε σε καθημερινή βάση. Για την ιστορία, βέβαια, θυμίζω ότι ο…άχαστος κ. Τσίπρας, έχασε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα ξαναχάσει στις επόμενες εκλογές».

Όσον αφορά τον χρόνο των επόμενων εθνικών εκλογών, ο κ. Λαζαρίδης παρέπεμψε στη σχετική σαφή τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. «Είμαστε ισχυροί, και εφαρμόζοντας το πρόγραμμά μας θα κερδίσουμε ξανά το 2023. Ο λαός μας επέλεξε για να δουλέψουμε και να φέρουμε αποτέλεσμα, και αυτό κάνουμε», τόνισε, και πρόσθεσε: «Όσοι εισηγούνται – αν εισηγούνται – πρόωρες εκλογές στον Πρωθυπουργό, για μένα θέλουν το κακό του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Νέας Δημοκρατίας, και πρωτίστως το κακό της Πατρίδας».

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis, ο κ. Λαζαρίδης συνέστησε υπομονή σε όλους, δεδομένης και της επικείμενης κατάθεσης των δύο προστατευόμενων μαρτύρων. Ωστόσο υπενθύμισε ότι «ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει μιλήσει για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της χώρας από την μεταπολίτευση και μετά, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί». Επιπλέον διερωτήθηκε «για ποιον λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας κατανάλωσαν πολιτικό κεφάλαιο επιμένοντας να μην πάνε στην προανακριτική επιτροπή οι μάρτυρες», ενώ υπογράμμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν δικαιούται να μιλά για “κράτος δικαίου”, όταν νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από τις παρεμβάσεις της ως Κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη, στους Θεσμούς και στα ΜΜΕ».