Μακάριος Λαζαρίδης: «Προτεραιότητα της Κυβέρνησης η στήριξη των ανέργων»

"Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεδειγμένα νοιάζεται για όλους τους Έλληνες".
ΝΔ ΜΑΚΑΡΙΟΣ

Τη λήψη ενός πλέγματος πρωτοβουλιών από την Κυβέρνηση προκειμένου να στηριχθούν οι άνεργοι εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης που διανύουμε, γνωστοποίησε ο Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Καβάλας και τον δημοσιογράφο Σ. Ασβεστά.

«Παράλληλα με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ που θα λάβουν οι 155.000 μακροχρόνια άνεργοι, όπως εξήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός, προσπαθούμε να στηρίξουμε τους συγκεκριμένους συμπολίτες μας και με την ταυτόχρονη υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων», σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης και εξήγησε:

«Κατ’ αρχάς, τροποποιείται το πρόγραμμα στήριξης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών ώστε να προσφερθούν επιπλέον 8.500 θέσεις εργασίας, δωδεκάμηνης διάρκειας. Επίσης τον Μάιο ξεκινά πρόγραμμα για 36.500 άνεργους αλλά και μονογονεϊκές οικογένειες για οκτάμηνη κοινωφελή εργασία σε Δήμους και Περιφέρειες, ενώ θα ακολουθήσουν νέα προγράμματα που θα καλύψουν επιπλέον 100.000 ανέργους. Θυμίζω ότι έχει δοθεί δίμηνη παράταση για όλα τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, καθώς και σε αυτούς που το επίδομά τους θα λήξει τον Απρίλιο».

Ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι «η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεδειγμένα νοιάζεται για όλους τους Έλληνες. Έχει καταφέρει να ανταπεξέλθει με απόλυτη επιτυχία σε δύο μεγάλες και ταυτόχρονες κρίσεις, της πανδημίας και του προσφυγικού–μεταναστευτικού. Πλέον η χώρα μας, από “μαύρο πρόβατο” που ήταν μέχρι πρότινος, είναι σήμερα μια χώρα παράδειγμα προς μίμηση. Και έτσι θα συνεχίσει».

Κληθείς, δε, να σχολιάσει ένα τοπικό θέμα, αυτό της δημιουργίας εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στα Λιμενάρια, έκανε λόγο για «σημαντική εξέλιξη που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Η Θάσος έχει πληγεί επανειλημμένα από καταστροφικές πυρκαγιές και λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες θλιβερές καταστάσεις».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood