«Είναι πολύ σημαντικό εμείς οι νέοι – όχι ηλικιακά – που μπαίνουμε στην πολιτική, να προσπαθούμε να επιλύσουμε τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου. Και μπορεί τα κόμματα να έχουμε ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές μεταξύ μας, όμως κοινή συνισταμένη όλων μας είναι να υπηρετήσουμε τον πολίτη». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και τον δημοσιογράφο Γ. Αυτιά. Στην ουσία, όπως είπε, «αυτό που ενδιαφέρει τον κάτοικο, για παράδειγμα, στο Χρυσοχώρι της Καβάλας, είναι η καθημερινότητά του. Γι’ αυτό οικοδομούμε μια νέα πραγματικότητα στη χώρα».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό–προσφυγικό, ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε ότι «η Κυβέρνηση με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες όπως τον νέο νόμο για την επιτάχυνση απονομής του ασύλου, την κατασκευή των κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, τον γρηγορότερο διαχωρισμό των προσφύγων από τους μετανάστες, και την καλύτερη φύλαξη των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων, επιχειρεί να μειώσει την ένταση του προβλήματος».

Παράλληλα, υπογράμμισε την «έστω και με καθυστέρηση, παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία μέχρι τώρα δεν είχε επιδείξει την απαιτούμενη αλληλεγγύη προς τη χώρα μας», ενώ έμφαση έδωσε και στον νόμο τον οποίο ψήφισε η Βουλή για τον έλεγχο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται κυρίως στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Άσκησε, δε, κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΙΝΑΛ, που δεν στήριξαν με την ψήφο τους τη συγκεκριμένη προσπάθεια.