«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ψήφισαν Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί πιστεύουν στις επενδύσεις, γιατί θέλουν ανάπτυξη παντού, ανάπτυξη για όλες και όλους».

Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο με τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα».

«Η συγκεκριμένη νομοθέτηση», όπως υπογράμμισε, «δεν λύνει απλά ένα πρόβλημα, αλλά ανοίγει διάπλατα την πόρτα της ευκαιρίας. Αποδεικνύουμε τη συνέπεια λόγων και έργων της Κυβέρνησης. Βάζουμε τις επενδύσεις στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της και την ανάπτυξη στον πυρήνα των πολιτικών της επιδιώξεων».

Επεσήμανε, δε, τις 10+1 ευεργετικές συνέπειες του νόμου:

 • Επιτέλους στη χώρα μας γίνεται πιο ευέλικτη η διαδικασία πιστοποίησης της ολοκλήρωσης και έναρξης παραγωγικής λειτουργίας μιας επένδυσης.
 • Επιτέλους αποκτούμε Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη.
 • Επιτέλους αποκτούμε Εθνικό Μητρώο Υποδομών.
 • Επιτέλους εκσυγχρονίζεται και απλοποιείται το καθεστώς έναρξης λειτουργίας των επιχειρηματικών πάρκων, και απλουστεύεται η διαδικασία έναρξης μιας βιομηχανικής δραστηριότητας.
 • Επιτέλους επιταχύνεται η πιστοποίηση και ο έλεγχος αδειοδότησης, καθώς θα γίνεται πλέον και από ιδιωτικούς φορείς με όρους που διασφαλίζουν την αμεροληψία.
 • Επιτέλους προωθούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας εκσυγχρονίζοντας το πλαίσιο αδειοδότησης και λειτουργίας των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας.
 • Επιτέλους θεσπίζουμε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανασχεδιασμού και Απλούστευσης Διαδικασιών με στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.
 • Επιτέλους καθιστούμε το ΓΕΜΗ πιο ευέλικτο, με μείωση των πράξεων για τις οποίες διενεργεί έλεγχο.
 • Επιτέλους επιταχύνονται οι διαδικασίες της Δικαιοσύνης, με την ψηφιοποίηση των ένδικων μέσων από τον Ιανουάριο του 2021, με άμεση μείωση της ταλαιπωρίας για τους πολίτες, βελτίωση της οργάνωσης και μείωση του κόστους για όλες τις πλευρές.
 • Επιτέλους η χώρα αποκτά θεσμοθετημένη κυβερνοασφάλεια.
 • Επιτέλους η Ελλάδα αποκτά Ενιαία Ψηφιακή Πύλη Δημόσιας Διοίκησης.

Προσθέτοντας ο κ. Λαζαρίδης οτι «αυτό το νομοθέτημα δεν αποτελεί το τέλος της διαδρομής, είναι όμως ένα φωτεινό παράθυρο ευκαιριών με άπλετη θέα στην προοπτική της χώρας που θέλουμε να έχουμε», εκτίμησε ότι «οι αντιστάσεις σε αυτό το νομοσχέδιο είναι εκ του πονηρού, ιδεοληπτικής υφής και μικροκομματικής ποιότητας».

Υπενθυμίζοντας, δε, ότι «επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι επενδύσεις έφευγαν από την Ελλάδα», σχολίασε χαρακτηριστικά: «Λογικό, καθώς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φορούσε στο Μαξίμου το κοστούμι του επενδυτή, και στην Κουμουνδούρου σήκωνε τη γροθιά του διαδηλωτή».

Απευθυνόμενος μάλιστα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Μπορούμε να σκεφτούμε και λιγότερο κοντόφθαλμα. Να μη σκεφτούμε για εμάς. Να σκεφτούμε για όσους θα θέλουν να ζήσουν και να δημιουργήσουν σε αυτή τη χώρα στο εγγύς μέλλον. Εγώ προσωπικά θα ντρεπόμουν να τους παραδώσω την κατάσταση ως έχει. Εσείς;».