«Ο κ. Τσίπρας φοβάται αυτά που πιθανώς θα αποκαλυφθούν στην προανακριτική για τη Novartis, και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην προχωρήσει αυτή. Όμως αυτό θα γίνει, είναι δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον ελληνικό λαό. Έστησαν μια σκευωρία και θα πέσουν οι ίδιοι μέσα. Ας καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι η Βουλή δεν είναι το πολυκλαδικό σχολείο των νεανικών του χρόνων. Ας σοβαρευτεί επιτέλους». Αυτό σημείωσε ο Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real 97.8» και τους δημοσιογράφους Γιώργο Παγάνη και Νατάσα Γιάμαλη.

«Όσο ο πρώην πρωθυπουργός», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «συνεχίζει να μην κάνει σοβαρή αντιπολίτευση, θα ανεβαίνει η διαφορά των δύο κομμάτων στις δημοσκοπήσεις. Θέλουμε να έχουμε μια σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση, θέλουμε να μας ασκεί κριτική, αλλά επί σοβαρών θεμάτων. Για παράδειγμα, στις αρχές Ιουνίου, η Κυβέρνηση Τσίπρα υπέγραψε το ζήτημα των πετρελαίων στη Δυτική Ελλάδα και στο Ιόνιο. Στη συνέχεια, ως νέα Κυβέρνηση, φέραμε τη σχετική σύμβαση προς κύρωση στη Βουλή και ο κ. Τσίπρας ψήφισε όχι. Στροφή 180 μοιρών. Είναι να τον εμπιστεύεται ο πολίτης;».

Με αφορμή την απόφαση της πλειοψηφίας των μελών της προανακριτικής επιτροπής να εξαιρεθούν ο κ. Πολάκης και ο κ. Τζανακόπουλος, ο κ. Λαζαρίδης σχολίασε: «Υπάρχει προηγούμενο από το 2010. Βουλευτές που πρόκειται να καταθέσουν ως μάρτυρες στην Επιτροπή, δεν μπορούν να είναι και μέλη της. Είναι απολύτως λογικό, αφού και οι δύο έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, και μάλιστα κατά τρόπο που καθιστά τη μαρτυρία τους απολύτως αναγκαία. Πρέπει να καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι η παράσταση Πολάκη-Τζανακόπουλου δεν κόβει εισιτήρια».

Ερωτηθείς για το έγγραφο της κ. Ελένης Τουλουπάκη προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όπου αποκαλύπτεται ότι η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς γνώριζε ότι οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες που κατήγγειλαν χρηματισμό πολιτικών προσώπων είναι τα ίδια πρόσωπα που κατέθεσαν στις αμερικανικές Αρχές, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε: «Το έγγραφο έχει κατακλυσμιαίες συνέπειες. Κι αυτό γιατί ήταν γνωστό ότι οι ίδιοι μάρτυρες καταθέτουν και στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ με σκοπό το οικονομικό όφελος. Άρα ο νόμος απαγορεύει να χαρακτηριστούν ως προστατευόμενοι μάρτυρες».

Για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στη Σανγκάη ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε: «Ο κ. Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή που τον εμπιστεύτηκε το 40% του ελληνικού λαού, αναπτύσσει μια συστηματική προσπάθεια να επανασυστήσει την Ελλάδα στον κόσμο, να υπερασπιστεί τα δίκαιά μας και να προσελκύσει νέες επενδύσεις. Κατά τις πρώτες εκατό μέρες της θητείας του πραγματοποίησε επισκέψεις σε πολλές χώρες και συναντήσεις με ηγέτες και διεθνείς επενδυτές για τον σκοπό αυτό, και αυτόν τον σκοπό επιδιώκει και με την επίσκεψή του στην Κίνα. Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν εκπρόσωποι εξήντα επιχειρήσεων και έχουν προγραμματιστεί επαφές με διακόσιους και πλέον εκπροσώπους κινεζικών εταιριών για την αναζήτηση τρόπων συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Υπενθυμίζω ότι ο Πρωθυπουργός έχει μιλήσει για ύψος επενδύσεων πάνω από 100 δισ. σε μια επταετία, που θα δημιουργήσουν νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι έχουν να κάνουν με μια σοβαρή Κυβέρνηση, που τη μία μέρα δεν φορά το κοστούμι του επενδυτή και την άλλη το αμπέχονο του διαδηλωτή, όπως έκανε η Κυβέρνηση Τσίπρα».