Βέβαιος ότι η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κερδίσουν και αυτό το δύσκολο στοίχημα, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την υγειονομική κρίση, δήλωσε ο Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra Channel» και το δημοσιογράφο Γ. Σιαδήμα.

«Με σχέδιο και όραμα θα βγούμε δυνατοί από την πρωτόγνωρη περιπέτεια. Θα είμαστε εμείς και πάλι αυτοί που θα οδηγήσουμε τη χώρα στο απάνεμο λιμάνι και θα κρατήσουμε την κοινωνία όρθια», τόνισε.

Ιδιαίτερη έμφαση ο κ. Λαζαρίδης, πέραν της ενίσχυσης του εθνικού συστήματος υγείας, έδωσε και στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων προκειμένου να αντέξουν εν όψει της επόμενης μέρας και της επιστροφής στην κανονικότητα.

Το δημοσιονομικό κόστος των πρωτοβουλιών και των μέτρων της Κυβέρνησης, σημείωσε, «φτάνει τα 6,8 δισ. ευρώ ή 3,5% ΑΕΠ, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 2%. Επιπλέον αξιοποιούμε άλλα 3 δισ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, με το συνολικό ποσό που δίνεται προς την κοινωνία να φτάνει σχεδόν τα 10 δισ.».

Όπως εξήγησε, ήδη καλύπτονται οκτώ στους δέκα μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, καθώς
και τρεις στους τέσσερις ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ιδιοκτήτες
μικρών επιχειρήσεων.

Διευκρίνισε, δε, ότι «προϋπόθεση για την υπαγωγή στις ρυθμίσεις που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας», και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης και άλλων μέτρων στήριξης της οικονομίας, «δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε έναν μαραθώνιο και τα δεδομένα αλλάζουν επί καθημερινής βάσης».