«Είναι ξεκάθαρο ότι μετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία και ειδικά μετά την ήττα του στο Ιντλίμπ, η Ελλάδα δέχεται έναν “ασύμμετρο πόλεμο”, τον οποίο – δεν έχω αμφιβολία – ότι στο τέλος θα τον κερδίσει».

Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και τον δημοσιογράφο Γ. Αυτιά.

Ο κ. Λαζαρίδης χαρακτήρισε «σημαντικό το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι, έστω με σημαντική καθυστέρηση, κατάλαβαν πως τα σύνορα της Ελλάδας είναι ευρωπαϊκά σύνορα», και επισήμανε: «Είναι πλέον σαφές το μήνυμα της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι “δεν περνάτε από την Ελλάδα”, και έχουν καταλάβει επίσης τόσο η Τουρκία όσο και η Ευρώπη, ότι η χώρα μας δεν είναι πλέον “ξέφραγο αμπέλι”».

Παράλληλα υπενθύμισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είχε ταχθεί κατά της κατασκευής του φράχτη στον Έβρο, σημειώνοντας: «Τρομάζω, σκεπτόμενος τι θα μπορούσε να έχει συμβεί αν δεν υπήρχε αυτός ο φράχτης στα σύνορά μας με την Τουρκία, που πολέμησε ο ΣΥΡΙΖΑ».