• “Δεν ξεχνάμε τα αδέλφια μας. Κρατάμε ζωντανή τη μνήμη και ζητούμε δικαίωση για τις εκατοντάδες χιλιάδες χαμένες ψυχές των Ελλήνων του Πόντου”.
Στην έναρξη του τριήμερου επιστημονικού Διεθνούς Συνεδρίου που πραγματοποιείται στην Αθήνα από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος ενόψει της συμπλήρωσης εκατό ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, παρέστη χθες, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, ο Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης.

Παρουσία και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που χαιρέτισε την εκδήλωση, και με φόντο την 9η Δεκεμβρίου η οποία έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως η «Διεθνής Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού του Εγκλήματος», ο κ. Λαζαρίδης εξέφρασε για μία ακόμη φορά το ενδιαφέρον του για τους Ποντίους και το δίκαιο αίτημά τους όσον αφορά τη διεθνοποίηση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

3d24881b synedrio pontioi 1«Στεκόμαστε με σεβασμό και αποτίουμε φόρο τιμής στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα που σφαγιάστηκαν έναν αιώνα πριν, σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας. Κρατάμε ζωντανή τη μνήμη τους και ζητούμε την άμεση δικαίωσή τους. Η διεθνοποίηση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός, τηρώντας τη δέσμευσή του, στέκεται δίπλα στην προσπάθεια αυτή.

49407e1f synedrio pontioi 2Όπως ανέφερε, «η ιστορική αυτή πληγή πρέπει επιτέλους να κλείσει και σε αυτό συμβάλλουν οι κινήσεις της Κυβέρνησης τόσο σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου όσο και σε διεθνή συντονισμό με το Ισραήλ και την Αρμενία. Το δίκαιο, έστω μετά από εκατό χρόνια, πρέπει να επικρατήσει και θα επικρατήσει».