“Έρχεται η ώρα της αποκατάστασης. Της δημιουργικής ανάτασης. Όχι των πολλών, αλλά όλων. Τολμώ να πω ότι για πρώτη φορά υπάρχει Κυβέρνηση που κοιτά στα μάτια την ελληνική κοινωνία οριζόντια. Γιατί τα χαμηλά και τα μεσαία στρώματα – τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά – αποτελούν τον κορμό της χώρας. Είναι οι πνεύμονες της καθημερινής ζωής”.

Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για το σχέδιο νόμου «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο».

“Μετά τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη νέα ευνοϊκή ρύθμιση των 120 δόσεων”, όπως υπογράμμισε ο κ. Λαζαρίδης, “τώρα έρχεται η δεύτερη πράξη της φορολογικής μεταρρύθμισης από την κυβέρνηση” και εξήγησε: “Μειώνονται αντί να αυξάνονται – όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια – οι φόροι εισοδήματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Για συνταξιούχους και αγρότες. Στηρίζεται η επιχειρηματικότητα προς όφελος των εργαζομένων και της πραγματικής οικονομίας. Θεσπίζονται κίνητρα που προσελκύουν ξένους επενδυτές. Αυτό κάνουμε”.

Ανέφερε ενδεικτικά “τη μείωση φόρου σε μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες, τη μείωση φόρου στην εισαγωγική κλίμακα αυτοαπασχολούμενων και αγροτών από το 22% στο 9%, τα 1.000 ευρώ αφορολόγητο επιπλέον για κάθε παιδί, τις παρεμβάσεις στη φορολόγηση μιας επιχείρησης από το 28% στο 24%, καθώς και τη μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5%”.

Επίσης, αναφέρθηκε “στην καθιέρωση χαμηλού φορολογικού συντελεστή 10% για τα αγροτικά συνεταιριστικά σχήματα”, η οποία όπως τόνισε “δίνει την ευκαιρία στους συνεταιρισμούς να λειτουργήσουν επιτέλους καλύτερα, αποτελεσματικότερα, ανταγωνιστικότερα, ποιοτικότερα”. Ο κ. Λαζαρίδης πρόσθεσε ακόμη ότι “μειώνουμε από 10% σε 5% το ετήσιο μίσθωμα των εκτάσεων για τους αλιευτικούς συνεταιρισμούς”.

Μέσα από την μειωμένη φορολογία, όπως σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, “κάνουμε πράξη το όραμά μας για δυναμική ανάπτυξη για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Για καινοτόμα επιχειρηματικότητα που πάνω απ΄ όλα κινητροδοτεί τη νέα γενιά. Για κοινωνικά δίκαιη πολιτική, που επιμερίζει και δεν ξεχωρίζει, που διορθώνει και δεν ισοπεδώνει”.

Διεμήνυσε μάλιστα ότι “αυτό δεν είναι το τέλος της διαδρομής”, διαβεβαιώνοντας πως “θα υπάρξουν κι άλλες πράξεις στο έργο της φορολογικής ελάφρυνσης και συνεπώς της ανάπτυξης σε αυτή τη χώρα”.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, ο κ. Λαζαρίδης είπε: “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Και υλοποιεί ένα προς ένα, μέτρα που αλλάζουν την καθημερινότητα όλων και την εικόνα της Ελλάδας”.