“Καμία παραβατική συμπεριφορά δεν θα μείνει αναπάντητη. Επιδιώκουμε την ειρήνη και τη συμφιλίωση, αλλά προστατεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και δεν είμαστε μόνοι μας”. Αυτό ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε από τη Θράκη στην Τουρκία ο Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης ως επικεφαλής κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας που επισκέφθηκε το νομό εν όψει και της παρουσίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 84η ΔΕΘ.

Ακόμη ο κ. Λαζαρίδης διαβεβαίωσε ότι οι δεσμεύσεις που ανέλαβε προεκλογικά η Κυβέρνηση θα υλοποιηθούν στο ακέραιο και ότι “τα μανίκια θα παραμείνουν σηκωμένα” όπως είπε χαρακτηριστικά, δήλωσε δε υπερήφανος που “μέσα σε δύο μόλις μήνες η Κυβέρνηση έκανε τόσα πράγματα”, και προέβη σε σύντομο απολογισμό των μέχρι στιγμής κυβερνητικών πεπραγμένων: “Η Κυβέρνηση στελεχώθηκε τάχιστα και αξιοκρατικά. Τα πρώτα νομοσχέδια έθεσαν τις βάσεις για ένα επιτελικό και ευέλικτο κράτος. Έθεσαν τις βάσεις για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή. Και από εκεί και πέρα, μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ, βάλαμε τέλος στα capital controls, αποκαθιστούμε την τάξη στα πανεπιστήμιά μας, ξεκλειδώνουμε επενδυτικά σχέδια – σύμβολα, όπως το Ελληνικό, και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να διαχυθεί η ανάπτυξη σε όλη της Ελλάδα».

komotini 2Και αυτό όπως ανέφερε, “ήταν μόνο η αρχή”, δεσμευόμενος απέναντι στους πολίτες ότι θα διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους στην ασφάλεια, την υγεία, την παιδεία και την καθημερινότητα. “Αυτό είναι το στοίχημα. Έτσι θα μπορούμε με υπερηφάνεια να πούμε: Ναι! Εμείς πετύχαμε εκεί που άλλοι απέτυχαν. Γιατί; Διότι έχουμε το όραμα, το σχέδιο, τους ανθρώπους, τη βούληση. Και επειδή τα έχουμε όλα αυτά, τότε θα έχουμε και το αποτέλεσμα”, υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο κ. Λαζαρίδης επανέλαβε την πρόθεση της Κυβέρνησης να μειώσει τους φόρους “για να πάρει ανάσα η κοινωνία και νέα δυναμική η οικονομία”, να διαμορφώσει ένα νέο επενδυτικό περιβάλλον “που δεν θα μπλοκάρει αλλά θα υπηρετεί την επιχειρηματικότητα”, να περιορίσει τη γραφειοκρατία, να βάλει στο φουλ τις μηχανές της ανάπτυξης και να δημιουργήσει νέες – και καλύτερα αμειβόμενες – θέσεις εργασίας. Μόνον έτσι, σημείωσε, “θα έχουμε περισσότερους πόρους με λιγότερους φόρους και θα γίνει καλύτερη η ζωή των Ελλήνων”. 

43e1d456 komotini 1Στόχος από εδώ και πέρα, όπως είπε, είναι “να επιστρέψει η αξιοπιστία στη χώρα μας και η υπερηφάνεια σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα. Για να μπορέσουμε να εκφράσουμε και πάλι, αυθεντικά, την ιδεολογία του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού με κοινωνικό πρόσωπο και να εκπροσωπήσουμε όλο το φάσμα του μεσαίου χώρου, με οδηγούς το μέτρο και το ήθος. Για να μπορέσουμε να στηρίξουμε και πάλι, μέση αστική τάξη, τον ελεύθερο επαγγελματία, το μικρομεσαίο επιχειρηματία… Να μπορέσουμε επιτέλους να δείξουμε ότι ο πλούτος της χώρας βρίσκεται στην Περιφέρειά της. Να αναδείξουμε με υπερηφάνεια τα προϊόντα μας και να τα συνδέσουμε με τον τουρισμό και τον πολιτισμό… Το χρωστάμε σε όλους τους Έλληνες”.

Νωρίτερα, το κλιμάκιο των στελεχών του κόμματος, αποτελούμενο από τους Βουλευτές Χριστίνα Αλεξοπούλου (Αχαΐας) και Δημήτρη Κούβελα (Α’ Θεσσαλονίκης), και τον Γραμματέα Οργανωτικού και διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιο Κονταδάκη, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, τα Θρακικά Εκκοκιστήρια, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη, συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς και συνομίλησε με πολίτες.