Τη διάθεση βουλγαρικής … “φέτας” στη μακρινή Νέα Ζηλανδία, καταγγέλλει το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος (ΑΚΚΕΛ), ρωτώντας ταυτόχρονα τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη για το τι σκοπεύει να πράξει για την εν λόγω περίπτωση αλλά και γενικότερα για τα φαινόμενα “μαϊμουδοποίησης” του ελληνικού εθνικού προϊόντος της φέτας.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ Ευάγγελος Τσιομπανίδης στον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, αναφέρει:

“Αξιότιμε κ. Υπουργέ. Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας πληροφορήθηκε από φίλους του στη Νέα Ζηλανδία ότι εκεί πωλείται φέτα προελεύσεως…Βουλγαρίας. Κύριε Υπουργέ, το είδαμε και αυτό. Το ΑΚΚΕΛ έχει καταγγείλει πολλές φορές τις περιπτώσεις «μαϊμού» φέτας και όλη τη βιομηχανία που έχει στηθεί γύρω από αυτές. Δεν νομίζετε ότι πρέπει επιτέλους να σταματήσει η μαϊμουδοποίηση της φέτας ΜΑΣ; Ζητούμε να μας ενημερώσετε τι ενέργειες σκοπεύετε να κάνετε για τη συγκεκριμένη περίπτωση στη Νέα Ζηλανδία αλλά και για το ευρύτερο πρόβλημα της απάτης με προϊόντα που παρουσιάζονται ως φέτα“.

d86e2108 akkel