Μετά το πέρας της χθεσινής εκδήλωσης στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος όπου παρουσιάστηκαν η “Πρωτοβουλία για την Υγεία” του Ιδρύματος σε όλη τη χώρα, και το προφίλ του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, η διοικήτρια του υπάρχοντος νοσοκομείου Κομοτηνής Μάγδα Γιαμουστάρη που ήταν παρούσα ως προσκεκλημένη, δήλωσε:

«Είναι μεγάλη η καλοτυχία και η τιμή να παραβρίσκεται η ταπεινότητά μου προσκεκλημένη ως νέα Διοικήτρια του Γ.Ν. Κομοτηνής, στην εκδήλωση αυτή του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» παρακολουθώντας από τον φημισμένο αρχιτέκτονα κ. Renzo Piano τα αρχιτεκτονικά σχέδια και του δικού μας νέου Νοσοκομείου. Μεταφέρω τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μιας ολόκληρης τοπικής κοινωνίας της ακριτικής Ροδόπης, μιας ευαίσθητης γεωγραφικής ακριτικής περιοχής, για το τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται από το ίδρυμα για χάρη μας, την ανέγερση του Νέου Νοσοκομείου.
Ολόκληρη η τοπική κοινωνία θεωρεί όλα τα μέλη του Ιδρύματος οικογένεια. Αισθάνομαι αιδώ και βαθύτατο σεβασμό απέναντι στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», που θέλησε να μετατρέψει την πολύχρονη αγωνία μας σε δικό τους αγώνα και να δημιουργήσει ένα έργο ζωής για μας, ένα έργο πνοής, ένα νοσοκομείο πρότυπο, που με την αίγλη του θα συμπαρασύρει και όλο τον υγειονομικό χάρτη της περιφέρειας μας, καταφέρνοντας να συσπειρώσει πίσω από αυτή την μεγάλη προσπάθεια του ύψιστου βαθμού αλληλεγγύης και προσφοράς, όλους τους θεσμικούς, κοινωνικούς και πνευματικούς παράγοντες της Ροδόπης.
Εξαίρουμε λοιπόν σήμερα το ουμανιστικό έργο του ιδρύματος που επιτελείται απ’ άκρου εις άκρον σε ολόκληρη την Ελλάδα. Και επειδή πιστεύω στο Αριστοτελικό «ήθος ανθρώπω δαίμων» δηλαδή «τύχη για τον άνθρωπο ή ατυχία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο χαρακτήρας του», υπόσχομαι και βεβαιώνω ότι ο θρακιώτικος χαρακτήρας είναι ακέραιος. Ο Ροδοπίτης προσφέρει διαρκώς ότι μπορεί και ευγνωμονεί. Στέκεται όρθιος στις φουρτούνες και ξέρει να κολυμπά. Εκτιμά, αναγνωρίζει και αγαπά βαθιά».