Λουίζα Δημτσούδη: Από την Καρυδιά Κομοτηνής στο Brown University των ΗΠΑ με υποτροφία

Μαθήτρια του ΓΕΛ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
69052709_1006801026378300_2040968300145410048_n

Η περίπτωση του Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου, του μαθητή ο οποίος θα σπουδάσει με υποτροφία 97% στο Yale, δεν είναι η μοναδική της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Οι έντεκα μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής που εξασφάλισαν υποτροφία σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ είναι οι: Κωνσταντίνος ΑνδριώτηςΛουΐζα ΔημτσούδηΔημήτρης ΓραικόςΤάνια ΚαλαμπούκαΧρήστος ΚαλαμπούκαςΌλγα ΚωνσταντάραΝτανιέλ ΚοτόριΚωνσταντίνος ΜαρκόπουλοςΔήμητρα Πρασσά και Θάνος Συντριβάνης, από το Γενικό Λύκειο, ενώ ο μαθητής του Επαγγελματικού Λυκείου που εξασφάλισε υποτροφία είναι ο Οδυσσέας Κουφός.

«Είμαι ενθουσιασμένος από την επιτυχία. Δεν θα τα κατάφερνα χωρίς τη συνδρομή της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και ειδικότερα των στελεχών του προγράμματος Study USA», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ανδριώτης από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έγινε δεκτός στο Sewanee, The University of the South, όπου θα σπουδάσει βιολογία και νευροεπιστήμες.
Andriotis-SEWANEE

Η Λουίζα Δημτσούδη από την Καρυδιά Ροδόπης, εξασφάλισε υποτροφία από το φημισμένο Brown University, όπου σκέφτεται να σπουδάσει χημικός μηχανικός, ενώ προγραμματίζει να συμμετάσχει στις πανελλήνιες εξετάσεις για να μην χάσει την επαφή με τα μαθήματα! «Διάλεξα το ΓΕΛ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής γιατί είχα στόχο να σπουδάσω στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού», είπε.

dimtsoudi-BROWN

Ο Δημήτρης Γραικός από την Έδεσσα, εξασφάλισε υποτροφία από το Worcester Polytechnic Institute όπου θέλει να σπουδάσει φυσικός και κοινωνικές επιστήμες. «Επέλεξα το ΓΕΛ της Σχολής γιατί η οικογένειά μου ήθελε να έχω τις καλύτερες ευκαιρίες. Εδώ έμαθα για το Study USA και ενθουσιάστηκα. Δεν θα μπορούσα να καταφέρω τόσα πολλά, χωρίς τη βοήθεια της Σχολής», είπε.

Graikos-WPI

Η Τάνια Καλαμπούκα από τον Βόλο έγινε δεκτή από το Anna Maria College και θέλει να σπουδάσει μουσικοθεραπεία. Ήρθε στην Β’ τάξη του Λυκείου και μπήκε στο πρόγραμμα με καθυστέρηση. Ωστόσο, με σκληρή δουλειά κατάφερε να καλύψει το κενό και να εξασφαλίσει υποτροφία για το γνωστό πανεπιστήμιο. Κάλεσε όσα παιδιά σκέφτονται να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ «να έρθουν στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή» και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα “Study USA”, το οποίο χαρακτήρισε «απαιτητικό αλλά όχι δύσκολο».

Kalampouka-ANNAMARIA

Ο αδελφός της, Χρήστος Καλαμπούκας, έγινε δεκτός από το F&M College, όπου θέλει να σπουδάσει οικονομικές επιστήμες. «Το επίπεδο των μαθημάτων στο λύκειο ήταν πολύ υψηλό και μας εφοδίασε με όλα τα απαραίτητα προσόντα για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του προγράμματος Study USA», ανέφερε.

Kalampoukas-F_M

Η Όλγα Κωνσταντάρα από το Ποσείδι Χαλκιδικής έγινε δεκτή από το Vanderbilt University, όπου θέλει να σπουδάσει βιοχημεία και χημική βιολογία. «Στην καραντίνα λόγω της πανδημίας ανακάλυψα ότι μου αρέσει η βιολογία. Ήρθα στη Σχολή γιατί γνώριζα το πρόγραμμα Study USA. Εντάχθηκα σε αυτό και τελικά ανταμείφθηκα με υποτροφία», σημείωσε.

Konstantara-VANDERBILT

Από την πλευρά του, ο Ντανιέλ Κοτόρι από την Επανομή Θεσσαλονίκης, θα σπουδάσει στο Bowdoin College. Δήλωσε ενθουσιασμένος από το επίπεδο της εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και ανυπομονεί για τη στιγμή που θα περάσει το κατώφλι του αμερικανικού πανεπιστημίου.

Kotori-BOWDOIN

Ο μαθητής του Επαγγελματικού Λυκείου, Οδυσσέας Κουφός, από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης, εξασφάλισε πλήρη υποτροφία από το Davidson College, όπου επιθυμεί να σπουδάσει οικονομικές επιστήμες. «Προετοιμάστηκα καλά στο Study USA και τα κατάφερα. Είμαι πολύ χαρούμενος», είπε.

Koufos-DAVIDSON

Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος σκέφτεται να σπουδάσει μηχανικός στο YALE University, στο οποίο έγινε δεκτός με πλήρη υποτροφία, και μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού του να εργαστεί στον «μαγικό κόσμο» της F1. «Το πρόγραμμα Study USA ήταν ένα ξεχωριστό “ταξίδι”. Δεν είναι δύσκολο, αλλά απαιτητικό, και το τελικό αποτέλεσμα ανταμείβει όποιον το επιλέξει», επεσήμανε.

Markopoulos-YALE

Η Δήμητρα Πρασσά από τα Ριζά Χαλκιδικής, πήρε υποτροφία στο Smith College και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της που θα σπουδάσει σε ένα τόσο ξεχωριστό ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Prassa-SMITH

Τέλος, ο Θάνος Συντριβάνης από τη Σκοτίνα Πιερίας, ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το Pomona College όπου έγινε δεκτός με υποτροφία. «Θέλω να ασχοληθώ με την έρευνα στον τομέα της βιοχημείας. Το ΓΕΛ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής αποδείχθηκε η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να κάνω για να διασφαλίσω το μέλλον μου», υπογράμμισε.

sintrivanis-POMONA

Οι γνώσεις που παρείχαν το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ και στους έντεκα μαθητές, τους έδωσαν τη δυνατότητα να διευρύνουν ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές τους και να ατενίζουν με αισιοδοξία το ακαδημαϊκό μέλλον τους.

Να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι μαθητές της Γ’ τάξης έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους είτε στη συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, είτε στη συνέχιση των σπουδών τους στο Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, διεκδικώντας το δικαίωμά τους να κάνουν πράξη τα όνειρά τους.

Μέσω του προγράμματος “Study USA” που υλοποιεί η Σχολή, τα τελευταία εννέα χρόνια 69 μαθητές συνέχισαν με υποτροφία τις σπουδές τους στις ΗΠΑ.

πηγή: protothema.gr

επιμέλεια: inkomotini.news

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood